Lõuna Ringkonnaprokuratuur esitas süüdistuse mõrvas 22-aastasele noormehele, keda kahtlustati Viljandi järve ääres käesoleva aasta 10. juunil 17-aastase neiu tapmises.

Süüdistuse kohaselt kutsus tänaseks 22-aastane noormees 10. juuni kesköö paiku endaga kohtuma tuttava 17-aastase neiu. Koos sõideti Viljandi järve ääres asuva puhkekoha juurde, kus noormees neiule kallale tungis ja ta vägistas.

Süüdistuses seisab, et noormees pigistas vägistamise käigus neiut kätega kõrist, kuni viimane suri. Kägistamise eesmärk oli süüdistuse järgi vägistamise hõlbustamine ja selle hilisem varjamine. Sellega pani süüdistatav toime mõrva ehk tapmise teise süüteo varjamise ja toimepanemise hõlbustamise eesmärgil.

Mõrvas süüditunnistamisel võib kohus karistada kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega. Kohtueelse menetluse viis läbi Lõuna prefektuur Lõuna Ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Mõrvas süüdistatav Lääne-Virumaalt pärit noormees on varasemalt Viru vanglas karistust kandnud vägistamise eest. 2012. aastal kahe ja poole aasta pikkuse karistuse saanud noormees taotles kaks aastat hiljem ka tingimisi enne tähtaega vabastamist, kuid toona peeti tõenäosust, et isik sooritab viie aasta jooksul uue seksuaal- või vägivallakuriteo 41-62 protsendiliseks. Vanglast vabanes ta 2014. aasta detsembris.