Soome veebipolitseinik Marko Forss kirjutab oma Facebooki lehel, et kõndides perega sadamast kesklinna poole tuli talle Merekeskuse lähedal vastu üks kahtlane nokamütsiga mees.

"Mees keerutas käes linnakaarti, aga turisti moodi ta küll välja ei näinud, ehkki oli endale isegi vöökoti kõhule tõmmanud. Mõni hetk hiljem oli sama tüüp koos teise omasugusega Merekeskuse nurgal ja taas linnaplaan käes. Mehed kõndisid tihedalt ühe vanema paari kannul, nagu mõned memmed oma ostukäruga kassasabas komberdavad. Üks tüüp hoidis linnakaarti ees, samal ajal kui teine tõmbas naise seljakoti lukku lahti," kirjutas Forss.

Põhjanaabrite politsenik otsustas pättide plaanile kriipsu tõmmata. "Näitasin käega lukku sikutava mehe suunas ja lasin kuuldavale ebamäärase hüüatuse, nii et vargapaar pidi ilma saagita jalga laskma. Põgenesid nad eri suunas, nagu kalaparv oleks laiali läinud."

"Vanem Saksa turistipaar ilmselt ehmus mu koledast häälest, kuna neil polnud aimugi, mis oli just juhtunud. Õnneks sel korral midagi ei toimunud, ent kahjuks õnnestub neil taskuvarastel väga tihti keset päeva turiste tühjendada."

Forss hoiatab, et taskuvarastel on sel suvel kasutusel uus kaval nipp. "Üks neist näitab ohvrile paberilipakat, kuhu on midagi kirjutatud, samal ajal teine tühjendab ohvri taskuid või kotti. Pättide näol on sagedasti tegu mõnest Ida-Euroopa riigist pärit professionaaliga, kes tegutsevad kahekesi või suuremas grupis."