„Õnnetuste põhjused olid erinevad, kuid neist enamus olid seotud tähelepanematusega,“ ütles liiklusjärelevalvekeskuse avariigrupi välijuht Tanel Pajumaa. Ratturid, mootorratturid ja mopeedijuhid on nädalaga kümnesse õnnetusse sattunud. „Roolikeerajal tuleb arvestada sellega, et kaherattalised liitusid uuesti liiklusega. Juhid, kes hoiavad lenksust kinni, saavad enda turvalist tagada, kui teevad end nähtavaks ja mõtlevad peas võimalikele ohtudele: kas teised liiklejaid ikka nägid mind, kas manööver on turvaline ja kas tee ainult tundub puhas või on seda päriselt,“ rääkis Pajumaa.

Politseiniku sõnul muudab hiljutised õnnetused tavapäratuks see, et puudub ühine nimetaja. „Varasemalt oleme suvel rääkinud peamiselt liigse kiiruse põhjustatud õnnetustest. Kuid praegu oleme näinud otsasõite jalakäijatele, ratturitele ja teistele autodele, teelt väljasõite ning ka peateele ette sõitmist. Jah, vale kiirus on jätkuvalt lisaoht, kuid lisandunud on tähelepanematusest ja mis seal salata, lollusest sündinud õnnetused. Kõige paremini saab õnnetusi vältida, kui pilk hoitakse teel ja kiirus lubatu piires ning enne manöövri sooritamist ollakse 100% kindel selle ohutuses.“

Harjumaal on nelja ja poole kuuga surma saanud seitse inimest, neist kaks Tallinnas. Mullu hukkus Harjumaal samal perioodil kaks inimest, mõlemad Tallinnas. Harjumaal on sel aastal viga saanud 270 inimest, mullu 224.

Näited viimastest õnnetustest

14. mail sõitis Laagri alevikus Audi otsa 31-aastasele naisele, kes toimetati haiglasse. Esialgsetel andmetel otsis juht midagi auto põrandalt ning ei pannud liikluses toimuvat tähele.

13. mail kella 21 paiku kukkus Tallinnas Sõle tänaval mootorrattur. Kiirabi toimetas 33-aastase mehe haiglasse.

13. mail kella 15 paiku kukkusid Pirital mopeediga 28-aastane juht ja 46-aastane kaasreisija. Juht toimetati haiglasse.

13. mail kella 11 paiku põrkasid kokku sõiduauto Opel ja õppesõidul olnud mootorratas Honda. Esialgsetel andmetel keeras sõiduauto mootorratturile ette. Mootorrattur, 28-aastane naine toimetati haiglasse.

13. mai pärastlõunal juhtus õnnetus Tallinnas Narva maanteel, kus jalgrattur sõitis jalakäijale otsa.

12. mai õhtul kella 21.30 paiku sõitis Viimsi vallas Leppneeme külas sõiduauto Chevrolet teelt välja.

12. mai lõuna paiku põrkasid Pirital Kloostrimetsa teel kokku sõiduauto Opel ja mootorratas Hinda. Mootorratast juhtinud 23-aastane mees sai vigastada.

12. mai teisel tunnil juhtus õnnetus Anija vallas, kus sõiduauto Nissan sõitis teelt välja. Õnnetuses sai viga autot juhtinud 28-aastane mees, kes oli esialgsetel andmetel alkoholi tarvitanud.