2. veebruaril kell 13.50 toimus Tallinnas Roseni tänaval asuva hotelli baaris tulistamine, mille käigus sai haavata 1971. aastal sündinud mees. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talitus kriminaalmenetlust, mille kohtueelne menetlus on tänaseks lõpule jõudnud.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, Põhja Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Saskia Kask ütles, et uurimise käigus kogutud andmed viitavad sellele, et tol päeval läks 45-aastane Gruusia kodanik koos kahe tuttavaga hotelli restoranis laua taga istunud 45-aastase mehe juurde ning lõi teda vastu pead. Kui kannatanu üritas vastupanu osutada, siis kaks meest, kes tulid koos väidetava ründajaga, seisid nende vahele. Süüdistuse kohaselt haaras väidetav ründaja oma jope alt tulirelva ning tulistas kannatanut, vigastades tema jalga. Pärast toimunut lahkus tulistaja koos kahe tuttavaga hotellist. "Uurimisversiooni kohaselt oli tegu omavaheliste vaenulike suhete pinnalt tekkinud tüliga," selgitas prokurör S.Kask.

Politsei tuvastas kahtlustatavate isikud peatselt, kuid peamine kahtlustatav põgenes ning asus end varjama. Hiljem tuvastati menetluse käigus, et ta on põgenenud Hispaaniasse. Teavitati Hispaania kolleege, kes pidasid mehe Euroopa vahistamismääruse alusel kinni 13. juulil. Kahtlustatav toodi augustis Eestisse ning ta viibib tänaseni kohtu loal vahi all. Talle on esitatud süüdistus avaliku korra raskes rikkumises ning tulirelva ebaseaduslikus käitlemises.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Roger Kumm sõnab, et kuigi sai peatselt selgeks, et tegu on meeste omavahelise arveteklaarimisega, kujutavad tulirelvad avalikus kohas ohtu kõikidele ümberkaudsetele inimestele. See tegi sündmuse politsei jaoks eriti ärevaks. „Tulirelvadega sündmustele reageerime kiirelt ja resoluutselt. Töö kahtlustatava kinnipidamiseks kestis kuid, sest mees asus end varjama ja tal õnnestus vahetult peale teo toimepanemist Hispaaniasse pageda. Kriminaalpolitsei ei saa aga rahul olla enne kui teo toimepanija on tabatud,“ sõnas R.Kumm.

Ülejäänud kahele mehele on esitatud süüdistus avaliku korra raske rikkumise kaasaaitamises.

Kolmel süüdistataval ei ole kehtivat kriminaalkorras määratud karistust.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Roger Kumm meenutab, et käesoleval aastal raputas pealinlasi kaks avalikus ruumis toimepandud tulistamist ning mõlemal juhul oli tegu ebaseaduslike tulirelvadega. Paratamatult annab see alusetult löögi kogukonna turvatundele. Siinkohal kutsub talituse juht kõiki, kel on ebaseaduslik tulirelv, see politseile välja andma. „Vabatahtlikule väljaandmisele ei järgne vastutusele võtmist,“ kinnitas kriminaalbüroo talituse juht R.Kumm.