Täna kell 16.22 teatati häirekeskusele, et Lasnamäel Majaka tänaval on 9-korruselise kortermaja ühes neljanda korruse korteris põleng. Päästjad tõid korterist välja vanemaealise teadvusel oleva naise ning andsid üle kiirabile, kes toimetas kannatanu haiglasse.

Põlengust andis häirekeskusele teada vastaskorteris elav naaber, kes nägi korteri ukse alt välja imbumas valget suitsu. Kesklinna ja Lilleküla päästjad sisenesid kahetoalisesse korterisse, kus põleval voodil lebas naine. Päästjad tõid vingumürgituse saanud vanema naise korterist välja ja andsid üle kiirabile.

Päästjad kustutasid põleva voodimadratsi ning seinavaiba kella 16.42ks.

Kesklinna komando rümapealiku sõnul oli tegemist väga õnneliku õnnetusega, kuna korter, kus toimus põleng ning kuhu päästjad sisenesid oli täis paksu ja eluohtliku suitsu.

Esialgsetel andmetel sai põleng alguse laualambist, mis oli asetatud madratsile. Samuti puudus korteris suitsuandur, mis oleks põlengust teada andnud varem. Igas tuleohutusnõuetele vastavas kodus olema töökorras suitsuandur.

Päästeamet paneb noorematele inimestele südamele veel sel aastal kontrollida ja hoolitseda, et nende eakatel lähedastel oleks kodus töötav suitsuandur, kuna vanematel inimestel on endal seda juba raske teha.