Häirekeskus sai täna kell 5.01 väljakutse Kristiine linnaosas asuvale Kotka tänavale, kus põles viiekordse ühiselamu esimese korruse korter. Helistaja sõnul oli maja sissekäik suitsune ja kuulda oli naisterahva karjumist.

Päästjate saabudes põles viiekorruselise hoone esimesel korrusel kogu korter lahtise leegiga. Kuna korteriuks oli lahti, põles ka esimese korruse trepikoda lahtise leegiga. Maja trepikoja ülejäänud korrused olid täitunud suitsuga. Päästjad alustasid koheselt kustutustöödega ja kannatanute otsimisega. Päästjad kontrollisid üle kõik põlengu ümbruses asuvad korterid. Kokku vajasid arstiabi neli inimest, kelle seas ka üks põlenud korteris viibinud meesterahvas.

Sündmuspaigal käinud menetleja sõnul viitavad tulekahju tekkepõhjused hooletule suitsetamisele. Korteris puudus ka suitsuandur, mis oleks saanud anda tulekahjust varakult märku.

Tulekahju saadi kontrolli alla kell 5.25 ja päästetööd lõpetati kell 7.32. Tulekahju olid kustutamas päästjad Kesklinna ja Lilleküla päästekomandodest.