Päästeamet korraldas tänavu riigihanke, et osta sisse merepääste koolitus. Hanke võitis Revali merekool ja merepääste esimese astme koolitus toimus eelmisel nädalal, kus oli aga tööõnnetus ja kolm päästjat sai viga.

"Kaks neist kvalifitseeritakse raskeks tööõnnetuseks ja üks kergeks," sõnas Delfile päästeameti pressiesindaja Mari Rebane. Kuidas õnnetus juhtus, ei saa ta praegu täpsustada. Teada on, et õnnetus juhtus praktilise õppe ajal, kui kokku 14 päästjat oli kolme paadiga merel.

"Igasuguste õnnetusjuhtumite tekkimine õppetöö käigus ei ole aktsepteeritav. Ilmselgelt on siin tegu kellegi eksimusega ja loodame, et asjaolude uurimine annab sellele ka täpse vastuse," ütles päästeameti päästetööde osakonna juhataja Heiki Soodla.

Päästeamet algatas juhtunu uurimiseks menetluse.

Revali merekooli juht Tanel Hinno ütles Delfile, et õnnetus juhtus siis, kui paat sisenes ristlainetusse. Kolm päästjat libises ja kukkus paadis. Hinno sõnul on praegu raske öelda, mis valesti läks. "Kui intsidendi uurimine [on] läbi, siis saab ehk täpsemalt vastata," sõnas ta.

Revali merekooli kodulehelt selgub, et tegu oli täiendkoolitusega, mis kestis neli päeva, millest omakorda kolmel päeval toimusid ka praktilised õppused välitingimustes basseinis ja merel. "Koolituskava praktiline osa sooritatakse kasutades tegelikke päästevahendeid, kuid koolitus viiakse läbi instruktorite poolt kontrollitud keskkonnas, sh spetsiaalses õppeotstarbelises basseinis, mis võimaldab simuleerida erinevaid ilmastikutingimusi," seisab koolituse sisukirjelduses.