Politsei pressiesindaja Marie Aava kinnitas, et Klandorf jäi kiiruseületamisega vahele ja sai trahvi. Trahvisummat politsei aga öelda ei saa.

Klandorf tunnistas sotsiaalmeedias trahvisaamise ka ise ülesse ning väitis seal, et süüdi oli kingiks saadud pastakas, mis tema taskus plahvatas ning mille tõttu oli ta sunnitud enne linnavalitsuse pressikonverentsi koju kiirustama, vahendab Yle.

Klandorfi väitel oli tema kiirus 50 km/h alas 74 km/h.

Klandorfi Facebooki postitus täismahus:

"Minuga ikka juhtub! Täna plahvatas pintsaku taskus eile kingitud pastakas. Pluusist ei jäänud midagi järele ja ülikonna pintsak on kahtlane kas läheb puhtaks. Vähemalt nii öeldi mulle keemilises. Kuna see juhtus tund ennem linnavalitsuse pressikonverentsi, siis pressiesindaja palus, et ma vahetaks riided ja ikkagi tuleks pressikale. Koduteel pidas politsei mind kinni, sest ületasin kiirust. Mõõdeti 74+- 3. Politsei küsis, et miks ma ületan. Näitasin neile oma pluusi ja pintsakut ning selgitasin, et pean pressikonverentsile jõudma.Naispolitseinik kes minuga vestles läks politsei autosse uurima, kas sellel puhul on võimalik midagi peale karistuse ka teha. Eks naised saavad paremini aru, et mees peab puhtalt telekaamerate ees riides olema. Ilmselt küsisid hallist Škodast järgi, mis eemal seisis ja kiirust mõõtis.

Sealt tuli arvatavalt korraldus trahvida ja naispolitseinik tuli kurvalt minu juurde tagasi ning palus politsei autosse tulla. Mul ei olnud veel lootus kadunud pressikale jõuda, aga siis hakati protokolli täitma ja minu lootus kustus. Ma ei õigusta oma tegevust ja seda ei saa mõne teise juhtumiga võrrelda, aga kuna ma sageli kuulen kuidas politsei ise kiidab ennast kui inimlikud nad on, siis seekord trahvirahade sissenõudmise vajadus varjutas inimlikkuse. No mis teha kõike ei saa ju õppida ka."

Liiklusseaduse kohaselt on lubatud suurima sõidukiiruse ületamisel enam kui 20 km/h võimalik inimest trahvida 100 ühikuga ehk 400 euro suuruse rahatrahviga või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuueks kuuks.