See oli umbes kuu aja eest, kui 36-aastane Elina Olümpia hotelli ees ESRA taksojuhiga kokku leppis, et see ta 125 krooni eest Viimsisse viib, kirjutab SL Õhtuleht. Kohale jõudnud, näitas taksomeeter siiski 212 krooni ja taksojuht ise nõudis koguni 275 krooni, öeldes, et tal ju vaja linna tagasi ka sõita.

Kui naine sellise summa maksmisest keeldus, haaras taksojuht tal kahe käega kaelast kinni, raputas teda ning karjus: “Sinusugused lollid litsid sõidavad ringi ja arvavad, et neile on kõik tasuta!” Selle peale keeldus naine igasugusest maksmisest. “Nii, nüüd läheme politseisse!” kriiskas taksojuht. “Olen nõus,” vastas Elina.

Kesklinna politseijaoskonnas pääses taksojuht esimesena seletust kirjutama, Elina ootas tagaruumis. Kui küsis, miks teda kui kurjategijat kinni hoitakse, sai vastuseks konstaabli käratuse, et nemad otsustavad, kes on süüdi ja kes mitte. Veelgi enam, konstaabel võttis naisel kätest kinni, avas kongiukse ja lükkas ta sealt sisse.

Konstaabel Mati Talve vormistatud väärteoprotokollis seisab, et naine oli alkoholijoobes ja rikkus ühistranspordiseaduse paragrahvi 54 lg 3.

Elina keeldus alla kirjutamast paberile, mille kohaselt tal pole politseijaoskonnas kohtlemise osas pretensioone. Vastupidi, järgmisel päeval läks ta politseijaoskonda tagasi ja kirjutas avalduse nii taksojuhi kui ka politseinike kohta.

Taksojuhi suhtes on algatatud kriminaalmenetlus. Arve järgi olla naine taksoga sõitnud ligi kaks tundi, oma teada kestis sõit 13 minutit. Reisi maksumuseks on arvele märgitud 212 krooni.

ESRA Takso teenindusjuht Ago Mölderi versiooni kohaselt oli hoopis naine see, kes taksojuhile lausa jalgadega kallale läks. “Ta lõi taksojuhile jalaga näkku, tahtis siis, kui nad koos politseisse sõitsid, sõidu ajal autost välja hüpata ja lõppkokkuvõttes mõõdeti tal politseijaoskonnas kahepromilline joove.”

125-kroonisest arvest polevat juttu olnud. Naine hakanud hoopis poole sõidu peal rääkima, et tal pole raha ja äkki saab kuidagi teisiti sõidu eest tasuda. “Ma olen ka taksojuhina töötanud ja võin oma kogemustest öelda, et sellise jutuga naiskliendid nii väga haruldased polegi.”

Samas ütleb Mölder, et 212-kroonine arve tekkis politseijaoskonda sõitmisest. “Kui sõitja keeldub taksosõidu eest tasumast, on taksojuhil õigus toimetada ta sõitja kulul lähimasse politseijaoskonda. Nii see 212-kroonine taksoarve tekkiski.”