Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuik ütles Delfile, et kahtlustuse järgi toimus ärandamine, kui auto omanik sisenes viivuks Paldiski vaksalisse, kuid jättis sõiduki mootori tööle.

Info ärandamise kohta anti koheselt edasi Põhja ja Lääne prefektuuri patrullidele ning politseinikud hakkasid raudteejaamast Tallinna suunas liikunud autot otsima.

Veidi enne kella 12 märkas politseipatrull Fordi Keila ja Paldiski vahel ning andis sõiduki juhile peatumismärguande, mida viimane eiras. Politseinikel õnnestus Paldiskis Peetri tänaval sõiduk peatada ja kinni parkida. Inimesed peatamise tõttu viga ei saanud, küll aga politseisõiduki parempoolne esinurk. Autot juhtinud 38-aastane mees oli kaine ning ta toimetati menetlustoiminguteks jaoskonda. Kiirabi vaatas üle kolm Fordis olnud kaasreisijat.

"Paistab, et ta kasutas ära ootamatult tekkinud võimaluse auto ärandada," ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juht Toomas Jervson. "Kannatanu kiire reageerimine ja kõne Häirekeskusesse tegi võimalikuks auto kiire leidmise," märkis ta.

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb asja omavolilist kasutamist. Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur ja viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo.