Novembri alguses jõustus Kattai trahv, sest ka selle osas ei võtnud riigikohus Kassai kaebust arutlusele. Nüüd siis jõustus lisaks trahvile ka karistus ähvardamise eest.

Kattai sai ähvardamise eest reaalse kolme kuu pikkuse vangistuse ning vabanes selle kandmiselt septembris.

Novembris ei võtnud riigikohus arutusele vandeadvokaadi abi Henrik Kirsimäe määruskaebust Martin Kattai (33) trahvimisele. Samas vaidlustas Kirsimäe ka Kattai süüdimõistmise ähvardamises ja Kattaile selle eest mõistetud vanglakaristuse. Kohtuotsuse kohaselt pidi Kattai vanglas ära kandma reaalselt kolm kuud ning ta vabanes selle kandmiselt septembris.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi ähvardas Kattai mullu sügisel korduvalt oma Facebooki lehel peaminister Taavi Rõivast tapmise ja tervisekahjustuste tekitamisega. Süüdistuse kohaselt avaldas Kattai ähvardavaid postitusi mullu 15. ja 25. septembril ning 4. ja 16. oktoobril.

Avalikkuse huviorbiiti kerkis Kattai jõulisemalt pärast seda, kui ta möödunud sügisel sotsiaalmeedias peaminister Taavi Rõivast korduvalt tappa ähvardas. Keskkriminaalpolitseinikud pidasid Kattai kuriteos kahtlustatavana kinni eelmise aasta oktoobris.

Kattai postitustest sotsiaalmeedias on aru saada, et möödunud aasta oktoobris otsis politsei läbi ka tema kodu ja viis kaasa kaks arvutit, kaks kõvaketast ja kaks telefoni. Kattai võttis kohtus sotsiaalmeediasse postitatud tekstide kirjutamise omaks, kuid leiab, et neist ei nähtu ähvardusele viitavaid kuriteotunnuseid, ja taotles koos advokaat Henrik Kirsimäega kriminaalmenetluse lõpetamist.

Karistusregistri andmete järgi on Kattai eelmisel aastal kahel korral väärteo toime pannud. Juulis karistati teda kiiruseületamise eest: 2. juulil jäi Kattai vahele kihutamisega Tallinna-Narva maanteel, kus ta ületas kiirust 21–40 km/h. Sellise teo eest võib karistada rahatrahviga kuni 100 trahviühikut ehk 400 eurot või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuueks kuuks. Kattai karistuseks oli 100-eurone trahv.

Detsembris karistati teda rahatrahviga ka tsiviilkäibes keelatud külmrelva ebaseadusliku omamise eest. „21. oktoobril peeti Põhja-Tallinnas kinni sõiduauto BMW ning kriminaalmenetluse raames teostatud läbiotsimise käigus leiti autost tsiviilkäibes keelatud külmrelv torketääk,“ selgitas Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja. Relvaseaduse järgi saab säärase rikkumise eest karistada rahatrahviga kuni 200 trahviühikut või arestiga, Kattai karistuseks oli 12 trahviühikut ehk 48 eurot. Usutavasti oli tegu sama juhtumiga, millest ka praeguse kohtumenetluse käigus juttu on olnud.

Kattai on pagulaste ja kooseluseaduse vastu. Novembris ähvardas ta põhimõtteliselt korraga 41 riigikogu liiget, sest nood hääletasid kooseluseaduse rakendamise poolt. „41 poolthäält? Kas neil tüüpidel on oma julgestusmeeskond 24/7?“ küsis Kattai sotsiaalmeedias. Samuti kirjutas ta: „Nad ei saa õue tulla. Ainult automaadi torude taga.“

2014. aasta 17. juulil arvas kaitseliit Martin Kattai kaitseliidust välja, Kattai esitas seepeale kaebuse Tallinna halduskohtule. Kohus jättis 31. augusti 2015 otsusega kaebuse rahuldamata. Kohus leidis, et Kattai avaldas Facebookis labasusi sisaldavaid tekste, mis ohustasid kaitseliidu mainet, mis ei ole kooskõlas kaitseliidu ülesannete ja eesmärgiga. Kattai kaebas otsuse edasi.

1983. aasta detsembris Tallinnas sündinud Kattai on püüelnud ka poliitikasse. 2004. aastal liitus ta Isamaa ja Res Publica Liiduga, kuid astus sealt 2011. aastal välja. IRLi ridades kandideeris Kattai kohalikel valimistel Tallinnas Kristiine ringkonnas 2005. ja 2009. aastal ja kogus 17 ja 24 häält. 2013. aastal kandideeris Kattai Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) nimekirjas ja kogus 21 häält. Eelmisel aastal osales Kattai EKRE algatatud meeleavaldustel.

2009. aastal asutas Martin Kattai osaühingu Uma Film, mis tegeleb inforegistri andmetel kinofilmide ja videote tootmisega, ja on ettevõtte ainus juhatuse liige. Tänavu mais sai Kattai maksuametilt ettekirjutuse, millega nõuti majandustegevust tõestavate dokumentide esitamist. Kattai vastusest tuleb välja, et sellist kontrolli on ka varem korra tehtud.