Põlva politsei juhtivuurija Andres Kirsing ütles, et täna jätkunud otsingute käigus tegi politsei Kristjani asukoha kindlaks ning veendus, et mees on elus ja terve.

„Igal täiskasvanud inimesel on õigus privaatsusele. Nähes siiski, kuidas lähedased, politsei, kogukond ja teised otsivad päevi inimest, kes ohus ei ole ja abi ei vaja, võiks otsitav ise või tema kaaslased sest esimesel võimalusel politseile teada anda. Kui inimene ohus ei ole, abi ei vaja ning ei soovi oma asukohta lähedastele avaldada, kinnitab politsei neile üksnes, et otsitava asukoht on teada, temaga on kõik hästi. Otsingud lõpetatakse ja tekib võimalus suunata vabanenud politseijõud tegelike abivajajate juurde,“ tõdes Kirsing.

27-aastane Kristjan lahkus 13. juunil punase Volkswageni bussiga oma kodust Võru linnas Kalda tänavalt ning sõitis lähedaste kinnitusel Tartusse, kus pidi teiste toimingute kõrvalt ka heale sõbrale külla minema. Sõbra poole ega tagasi koju Kristjan ei jõudnud ning tema asukoht oli teadmata. Kui veel päev pärast lahkumist vestles Kristjan telefonitsi oma naisega ning lubas järgmiseks päevaks koju jõuda, siis järgnevatel päevadel mees enam naise ega korrakaitsjate kõnesid vastu ei võtnud.

Mullu detsembris leiti Põlvamaal mees, kes jäi kadunuks oktoobris. Selgus, et mees lahkus kodus isiklikel põhjustel ja soovis mõnda aega omaette olla. Seetõttu elas ta mitu kuud metsas oma autos, kuid ei vaevunud sellest teavitama ei oma mures lähedasi ega teda aktiivselt otsinud politseinikke. Mehe leidis üks jahimees, kellele tundus, et autos olev väga habetunud mees võib vajada abi.