Põhja politseiprefektuuri Ida politseiosakonna vanemkomissari Margus Kotteri sõnul korraldab politsei Sun Dance Music Festivali ajal politseioperatsiooni, teatas Delfile politsei pressiesindaja. “Oleme väljas täiendavate jõududega ja jälgime, et noorte pidu üle käte ei läheks,“ ütleb Kotter.

Selleks, et festivali mööduks kõigi jaoks turvaliselt, loodab politsei eelkõige peoliste enda peale. “Olge viisakad ja tähelepanelikud, hoidke oma varal silm peal ja ärge alkoholiga liialdage,” soovitab Kotter.

Politseile teevad jätkuvalt muret alaealised, kes tarbivad alkoholi ja tubakat. Sarnaselt möödunud üritustele on noorukid politsei kõrgendatud tähelepanu all. Samuti on alla 16-aastastel peale südaööd õues viibimine keelatud.

Politsei ülesandeks on tagada avalik kord festivali piirkonnas ja mujal linnas ning ennetada ja tõkestada õigusrikkumisi. Samuti teostatakse liiklusjärelevalvet. Eelmisel aastal registreeriti 15. — 17. juulini lauluväljakul ja Harju mäel 80 alkoholiseaduse rikkumist, millest 54 oli seotud alaealistega. Samuti registreeriti 81 narkootiliste ja psühhotroopsete ainete seaduse rikkumist ja 6 vargust.