Alaealiste suitsetamist ja alkoholitarbimist kontrollima läinud kontrollgrupp märkas õhtuhämaruses kahte tütarlast, kes suitsu pahvides ja elavalt vesteldes Estonia puiesteed pidi kõndisid. Inspektorid palusid noortel esitada oma dokumendid ning veendunud, et tegemist oli suitsutõmbamiseks liigagi noorte inimestega, palusid neil siseneda patrullbussi, vahendab munitsipaalpolitsei.

Bussis toimunud vestluse käigus tulid kummagi tüdruku põuest ootamatult nähtavale 1,5 liitrised plastist džinnipudelid. Tüdrukutel oli plaan oma pudelid kuskil varjulises pargisopis "ära lahendada" ning seejärel linnapeal "ringi vaadata". Kahjuks tegi suitsetamisega vahelejäämine nende plaanile kiire lõpu.

"Noorte suitsetamine ja alkoholi tarbimine liigub järjest nooremate suunal," selgitas noorsootöösektori juht Kätlin Müürsepp. "Need kaks noort tütarlast olid vaid 14-aastased. Kahjuks on see täna kõige tavalisem suitsetamisega ning alkoholitarbimisega vahele jääv vanusegrupp," sõnas Müürsepp.

Lisaks anti vanematele üle 4 alaealist purupurjus noorukit ning alustati esimene e-sigareti menetlus. "Sellest noormehest oli isegi kahju, sest läbi Tammsaare parki minnes kutsus teda enda juurde ilmselt tuttavatest koosnev seltskond ning pakkus e-sigaretti. Noormehe sõnul pole ta varem suitsetanud ning e-sigaretti ajendas proovima puhas uudishimu," rääkis noorsootöö sektori juht.

Noorsootöö sektori reedest kontrollkäiku meenutab kotitäis konfiskeeritud alkoholi – lisaks kolmele liitrile džinnile poolik Viru Valge, pooleliitrine viski, kaks purki õlut ning üks purk siidrit.