10. mail kella 3.44 ajal sõitis Helsingis politseipatrullile vastu Eesti auto, mis ületas suurelt lubatud kiirust. Autojuht kaotas sõiduki üle kontrolli, sõitis vastu tee äärekivi ja üle kergliiklustee murule, kus auto peatus. Juht puhus alkomeetrisse 2,79 promilli.

Nastolas peatas politseipatrull laupäeva õhtul Eesti BMW, mille juht puhus joobeks 0,89 milligrammi liitri kohta. 1972. aastal sündinud eestlane viidi Lahti politseijaoskonda. Eelneva mehe vend sõitis Lahti politseijaoskonna ette venna vabaks saamist ootama. Tema puhus alkomeetrisse 1,65 promilli ja sai ka jaoskonda sisse, tõsi küll, mitte vennaga samasse kambrisse.

Ka Hämeenlinnas jäi vahele Eesti roolijoodik. 1986. aastal sündinud mees puhus alkomeetrisse 2,28 promilli.

12. mai öösel sai politseipatrull vihje Salos liikuva välismaise kaubiku kohta. Autot kontrollides leiti, et koormaks on uus raske ATV ja hulgaliselt tühje kütusekanistreid. Selgus, et ATV oli eelmisel õhtul varastatud Riihimäkist ühest suvilast. Vahistati Eesti mehed vanuses 32 ja 23 aastat, kellel olid varasemast pikad kuriteoregistrid. Meestel pole autojuhtimisõigust ja nad on vahistatud varguses kahtlustatuna.