Prokurör nõuab kolmele peamisele süüalusele reaalseid vanglakaristusi. Ulatuslikku kuriteosarja käsitleti Mikkeli kohtus sel nädalal kaks pikka istungipäeva, vahendab Ilta-Sanomat.

Prokuröri sõnul varastas jõuk päramootoreid mitmetest kohtadest Lõuna-Soomes, Pirkanmaal, Päijät-Hämes ja Lõuna-Savos selle aasta aprillist kuni juulini. Saagiks said nad üle 40 päramootori, mille koguväärtus on umbes 150 000 eurot ning mis kõik jäid kadunuks. Kahjukannatanuid on kokku 38, kelle hulgas on paadiärisid ja eraisikutest paadiomanikke.

Jõuk varastas mootoreid paadisadamatest, järvede kallastelt ning äride hoovidest ja ladudest. Paatide külge kinnitatud mootoritel lõigati katki ühendusjuhtmed ja avati kinnituspoldid. Paatidest viidi minema ka muid lahtisi esemeid, muu hulgas tööriistu, arvuteid ja kalapüügivahendeid.

Osa lahtistest esemetest on tagasi saadud. Neid leiti läbiotsimisel kahest üürikorterist Vantaast.

Varguste sarjale hakati jälile saama juulis Mikkeli paadiäris toime pandud sissemurdmise uurimisega seoses. Kahtlusalused tabati juuli lõpus Valkeakoskis. Kaks peamist kahtlusalust on olnud sellest peale vahi all ja kolmandal on olnud reisikeeld.

Süüdistatakse kolme meest ja kaht naist. Prokuröri sõnul tegid mehed raskema osa tööst, sest osa varastatud päramootoritest on suured, 50-60-hobujõulised mootorid, mis kaaluvad kümneid kilogramme. Üht naistest kahtlustatakse ka vargustes osalemises Pertunmaal, kus ta oli koos meessõbraga kohalikul järvel sõuderetkel. Üht naistest süüdistatakse varastatud kraami peitmises.