Mullu oktoobris mõistis Põhja-Savo kohus 27-aastase Erik Bekkeri kaheks ja pooleks aastaks vangi. Mees polnud kohtuotsusega rahul ja kaebas edasi teise astme kohtusse, ent loobus apellatsioonist, mistõttu jäi karistus jõusse, kirjutab Ilta-Sanomat.

Kuna karistus on nüüdseks jõustunud, saadetakse Erik Kuopio vanglast Eestisse karistust kandma.

2015. aasta mai lõpus tulistas Erik oma venda 1-2 meetri kauguselt jahipüssist pähe. Lask tabas venda paremasse silma ning kätte. Lask pähe tappis mehe momentaalselt.

Erik rääkis kohtus, et tulistas oma venda kogemata. Tema sõnul oli ta Suonenjoe öömajas leidnud kapi kõrvalt püssi ning hakanud seda näppima, kui see lahti läks.

Tunnistaja rääkis aga, et oli püssi juba mitu kuud tagasi pannud relvakappi, mis polnud lukus. Ta oli kindel, et relv oli endiselt kapis, kui ta vendadele nende majutuspaiga ukse lukust lahti keeras.

Tulistamise ajal olid vennad toas kahekesi.

Bekker rääkis kohtus, et ei taipa relvadest midagi ning tema ei saanud aru, millal on relv laetud ja laskevalmis ning tulistas oma venda kogemata.

See, et lask tabas venda just pähe, oli traagiline juhus, rääkis Bekker.

Eeluurimise ajal eestlane muutis oma selgitusi. Kõigepealt ütles ta, et vend tulistas ennast ise, seejärel aga, et relv läks tema käes kogemata lahti.

Kohus leidis, et meest ei saa mõista süüdi tapmises, kuna faktidega ei saa seda kinnitada. Ka pole täiesti kindel see, kas tulistamine pähe toimus kogemata või oli see tahtlik.

Praegu 28-aastaseks saanud Erik kaebas esimese astme kohtu otsuse edasi Ida-Soome kohtusse, ent loobus viimasel hetkel apellatsioonist. Sellega jäi jõusse Põhja-Savo kohtu oktoobrikuine otsus.

Erik Bekker tuuakse Kuopio vanglast tagasi Eestisse, kus ta hakkab siinses vanglas karistust kandma.