Mehel oli Salos tervishoiuettevõte, mille kaudu ta naisega läbi käis, vahendab Ilta-Sanomat.

Süüdistuse järgi hankis Eesti päritolu mees omale meditsiiniõe kvalifikatsiooni, võltsides tõendeid väljaõppe kohta.

Süüdistaja nõuab mehele eluaegset vanglakaristust mõrva ja kolme mõrvakatse eest. Süüdistaja sõnul tappis mees naise, andes talle ravimit, mida arst ei olnud välja kirjutanud. Süüdistuse järgi mees teadis, et selle ravimi andmine on eluohtlik ja doos tapvalt suur. Ravimi nimi on digoksiin, mida kasutatakse südamepuudulikkuse korral. Mees segas seda ohvri toidu ja joogi sisse.

Ohver suri septembris mürgitusse, kuid teda oli juba kolm korda varem sama ravimiga tappa üritatud.

Meest süüdistatakse ka võltsimises ja ilma loata tervishoiuametis tegutsemises.

Protsessil on süüalune ka 55-aastase mehe kahtlustatav kaasosaline, 1971. aastal sündinud naine, keda süüdistatakse varguses.

Süüdistuse järgi jõuti mõrvatud ohvrilt ajavahemikul 2013. aasta sügis kuni 2014. aasta kevad omastada raha enam kui 20 000 euro väärtuses, vahendab MTV.

Ohver andis hooldajale raha, sest mees oli süüdistuse järgi pannud ta enesesse armuma. Armunud ja dementne ohver andis mehele oma pangaarve kasutamise õiguse ja süüdistatav kandis sealt raha üle enamasti 1000-2000 euro, kõige rohkem 3000 euro kaupa.

Lisaks sellele tegi naine testamendi, millega jättis kogu raha mehe nimele. Naisel oli vara enam kui 200 000 euro väärtuses.

Mees eitab, et püüdis naist enesesse armuma panna ja teda ära kasutas. Ta väidab, et sai raha naiselt laenuks ja selle tagasimaksmine oli juba kokku lepitud.

Kohtuprotsess pälvib Soomes suurt tähelepanu, kohapeal on seda ajalehe Keskisuomalainen teatel kajastamas paarkümmend ajakirjanikku ja fotograafi.