Klientideks olid kümned peamiselt alkoholiprobleemide käes kannatavad inimesed, kes ostsid jooke võlgu. Seetõttu konfiskeeriti peamistelt kahtlusalustelt mitmeid alkoholi ostnute pangakaarte koos PIN-koodidega. Lisaks sellele konfiskeeriti ühelt põhikahtlusaluselt ID-kaarte, mis ta oli alkoholi ostnutelt ära võtnud, et nad ei saaks pangast sularaha välja võtta, vahendab Yle Uutiset.

Joogid ostsid kahtlusalused Tallinna-Helsingi laevadelt või Eestist ning Soome tolli teatel toodi need Soome tavalise reisilt kaasa toodava alkoholina.

Soome tolli eeluurimise käigus on üle kuulatud kokku 17 kuriteos kahtlustatavat. Peategelasi kahtlustatakse raskes maksupettuses ja raskes alkoholikuriteos.

Isikuid, kes on osalenud alkoholi Soome sissetoomises, kahtlustatakse rasketes maksupettustes. Alkoholi ostjaid kahtlustatakse ebaseaduslikult riiki toodud kauba soetamises. Lisaks sellele kahtlustatakse üht isikut rahapesus.

Eeluurimise käigus konfiskeeriti umbes 27 000 eurot. Kaubanduslikul eesmärgil Soome toodud alkohoolsete jookide eest oleks tulnud maksta makse umbes 150 000 eurot Soome riigile.