Esialgsetel andmetel sai sõiduteel liikunud meesterahvas löögi Narva poolt Jõhvi suunas liikunud sõiduautolt Cadillac SRX, mida juhtis 1969. aastal sündinud Vladislav. Kõik liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Sõiduauto juht oli kaine ning tal oli juhtimisõigus. Hukkunud jalakäijal puudus helkur.

Õnnetuspaigas on kiirusepiirang 50km/h, sõidutee ääres on kergliiklustee.

Ida prefektuuri avariipolitseinik Raivo Vološtšuki sõnul nõuab sügisene pime aeg suuremat tähelepanelikkust ja hoolt nii autojuhtidelt kui ka jalakäijatelt.

„Igal aastaajal tuleb autojuhtidel valida sõidukiirus, mis lubab ohtudele reageerida ning jalakäijatel jälgida kõiki liiklusreegleid. Sügisesel ajal on täiendavaks riskiks halvenenud nähtavus, mistõttu tuleb autodel võimalikult puhtad hoida klaasid ning jalakäijad saavad end paremini nähtavaks teha kasutades helkurit,“ ütles ta.

Õnnetuse asjaolude selgitamiseks on alustati kriminaalmenetlust Karistusseadustiku §423 lg 1 tunnustel. Juhtunut uurivad Ida prefektuuri kriminaalpolitseinikud, uurimist juhib Ida ringkonnaprokuratuur.

Politsei palus algses teates abi hukkunud mehe isiku tuvastamisel, kella 15.20 ajal teatati, et isik on kindlaks tehtud.

Jaga
Kommentaarid