Prokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallas ütles Delfile, et arvestades ühiskonna põhjendatult kõrget huvi selle kriminaalmenetluse vastu, on õiguskaitseasutused teinud kõik endast oleneva, et kohtueelne menetlus viia lõpuni võimalikult kiirelt.

"Sagedasti kulub isikuvastaste kuritegude uurimisel suur hulk aega erinevate ekspertiisitulemuste ootamise peale. Arvestades konkreetse kuriteo erakordset iseloomu, palus prokuratuur antud asjas viia ekspertiisid läbi võimalusel eelisjärjekorras," rääkis Kallas.

Kohtusse on juhtum saadetud üldmenetluses ning homme hommikul toimub esimene istung.

Tänavu 23. septembril kella 20.20 ajal sai politsei väljakutse Tallinnas Lasnamäel asuvasse kortermajja, mille trepikojast leidis maja elanik 41-aastase mehe kuulihaavaga surnukeha. Politseinikud pidasid sündmuskohal kahtlustatavana kinni 29-aastase mehe, kes töötas Põhja prefektuuris kiirreageerijana.

"Pidasime 29-aastase politseiametniku kinni kahtlustatavana tapmises. Kinni peetud politseiametnik elab majas, mille trepikojast surnukeha leiti, ning politseiniku teenistusrelv oli sündmuskohal," ütles Põhja prefekt Kristian Jaani toona ja lisas, et kahtlustatav ei olnud täitmas tööülesandeid.

Samuti taotles prokuratuur kohe peale sündmust politseiniku vahistamist ja ta viibib endiselt vahi all.

Hiljem selgus ka, et tegemist oli politseis ligi 10 aastat töötanud kiirreageerijaga, kes oli viimasel ajal eraeluliste probleemide tõttu kimpus alkoholiga.

Antud juhtumi juures oli vee kurioosne seik, et kui politsei sisekontroll asja uurima hakkas, selgus, et kahtlustava politseiniku kolleeg võttis sündmuskohale jõudes millegipärast kolleegi kodust kaasa kaks karpi paduneid.

"Seda kuritegu on raske mõista nii ohvri kui kahtlustava lähedastel ja ka kogu PPA kollektiivil. Vastuseid, miks selle õhtu sündmused just nii lõppesid, otsivad praegu sisekontrollibüroo uurijad. Praeguseks on juhtunu uurimise käigus kindlaks tehtud see, et üks kahtlustatava kolleegidest võttis mehe korterist kaasa kaks karpi padruneid. See laskemoon ei olnud küll kuidagi kuriteoga seotud ja padrunite kodus hoidmine on lubatud, kuid kuna tegemist oli üliraskes kuriteos kahtlustatava koduga, siis mõistis see politseinik ise ka, et on kaotanud usalduse. Ta kirjutas lahkumisavalduse ja vabastati teenistusest," rääkis Põhja prefekt Kristian Jaani oktoobri alguses Delfile.

Süüdimõistmisel võib politseinikku oodata 6-15 aastat reaalset vangistust.