18. novembril palus politsei avalikkuse abi kahe isiku tuvastamisel, keda on alust kahtlustada 28. septembril Tartus Annelinna-Ihaste piirkonnas toime pandud seksuaalkuriteos. Praeguseks pole neid tabatud.

"Mainitud kriminaalmenetluse eeluurimine kestab," ütles Lõuna prkuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ja lisas, et enne uurimise lõpule jõudmist menetluse kohta täpsemat infot avaldada ei saa.

Septembri lõpus toime pandud kuritegu leidis aset avalikus kohas. Novembris selgus Kostina sõnul, et kahtlusalused mehed võisid paluda mitmel inimesel neile teed juhatada.

Üks mees oli umbes 25-30-aastane, keskmise või kergelt tüseda kehaehitusega, umbes 175-180 cm pikk, ovaalse näokuju, lühikese tumeda habeme, tumedate silmade ja tumedate lühikeste juustega. Jalas kandis ta tumedaid dressipükse ning seljas valget t-särki ning kapuutsiga dressipluusi.

Teine mees oli umbes 30-32-aastane, kõhna kehaehitusega, umbes 190 cm pikk, pikliku ja kõhna näo ning helepruunide lühikeste juustega. Seljas kandis ta halli kapuutsiga dressipluusi. Mõlemad mehed suhtlesid eesti keeles ja sõitsid halli värvi vanemat tüüpi sedaankerega autoga.

Politsei palus kõigil, kel on infot kirjeldatud isikute või sõiduki kohta, anda sellest teada hädaabinumbril 112 või prefektuuri vihjemeilil louna.vihje@politsei.ee. Ühtlasi paluti teada anda kõigil, keda kirjeldusega kattuvad isikud olid tülitanud või samas piirkonnas palunud endale teed juhatada.

Kuriteo toimepanemises kahtlustatavad võivad sarnaneda joonistel kujutatud isikutega.