Pärnu politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Üllar Kütt: Politsei otsis meest taga alates eile hilisõhtust. Eile kella 22.20 ajal sai Häirekeskus teate Tõstamaa suunas liikuvast sõiduautost Opel, mida juhib 25-aastane mees ja kus võib viibida ka naine, kes võib olla kuriteo ohver. Teatajaks oli naise tuttav.

Politseipatrull asus sõidukit saadud info kohaselt otsima ja leidis selle Valgeranna kandist. Auto sõitis politseiautot nähes suurel kiirusel minema ja korrakaitsjad märkasid sõidukit uuesti kella 23.30 ajal Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel liikumas Ikla suunas. Sõiduki peatamiseks kasutati sinist ja punast vilkurit, kuid autojuht lisas kiirust ja üritas eest ära sõita. Politseil õnnestus auto edasisõit tõkestada umbes kella 23.55 ajal Häädemeeste vallas kõrvaltee läheduses asuvas parklas. Põgenejal tee blokeerinud politseiautol ei olnud peal käsipidurit ja seetõttu vajus auto esiotsaga kraavi. Opelit juhtinud mees väljus autost ja jooksis metsa, kust ametnikud teda öösel tulemusteta otsisid. Autos viibinud 20-aastase naise toimetas kiirabi haiglasse.

Täna ennelõunal kaasati maastikuotsingutesse lisaks politseiametnikele ka päästjad. Meest otsiti kahe ATVga ja otsingutesse kaasati ka PPA lennusalga kopter. Lisaks kontrollis politsei päeva jooksul aadresse ja kohti, kus mees viibida võiks. Mikk tabati täna kella 17.45 ajal Pärnus Jannseni tänaval, kuhu politsei oli läinud ühte võimalikku aadressi kontrollima. Kinnipidamisel üritas mees politseinike eest põgeneda.

Jaga
Kommentaarid