Üks Delfi lugeja saatis toimetusele kaebuse Viljandi politsei käitumise peale. "Peale uue aasta vastuvõttu, minu isa tantsis, möödudes patrulliautost. Siis väänati ta maha, pandi autosse ja võeti suund arestikambri poole. Süüdistatakse teda selles, et ta tahtis nendega kakelda, pluss tahtis veel pudeleid puruks loopida," kirjutas kinni peetud mehe poeg.

Nagu taolistel puhkudel ikka, on politsei selgitus toimunust mõneti erinev. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel teatas, et 1. jaanuari öösel kella 1.40 ajal sai politsei väljakutse Viljandis Ilmarise tänavale.

Helistaja kirjeldas, et kaupluse parklas visatakse pudeleid puruks ning ühtlasi olevat üks noormees visanud sõiduauto BMW vastu šampusepudeli. Samast kohast tuli politseile kohe ka teine samalaadne teade, et joobes isikud laamendavad ja viskasid pudeli vastu üht autot.

Politsei selgitas kohapeal, et pudeli oli vastu autot visanud üks 21-aastane noormees. Kuna sõidukil kahjustusi ei olnud ning autoomanikul pretensioonid puudusid, siis politseinikud vestlesid noormehega. Samas seltskonnas oli veel kaks noormeest, kellega patrullpolitseinikud vestlesid, et edasisi võimalikke korrarikkumisi ja arusaamatusi ennetada.

"Samal ajal, kui patrull noortega rääkis, sekkus vestlusesse kõrvaline, joobes 46-aastane mees, kes käitus põhjuseta bravuurikalt, ründavalt ning korrakaitsjate suhtes agressiivselt. Täiesti võimalik, et mehe sõnavõttu kuulmata võis mõni tema kukepoksi-liigutustes ekslikult ka mõnd Euroopa kultuuriruumis tuntud tantsusammu näha," kommenteeris Peitel.

Kuna oli piisavalt alust arvata, et agressiivne mees võib jõulisemalt rünnata, ohustada iseennast või teisi isikuid, kasutati ohu kõrvaldamiseks ajutiselt käeraudu ning mees viidi kainestusmajja, et ta saaks rahulikult pea selgeks puhata.

Kui isikul on kaebusi või küsimusi, millistel alustel ta kainenema toimetati, saab sellesisulise avalduse esitada politsei sisekontrollibüroole.