Kanepitaimed leidis juhuslikult seeneline Mare, kes korjas metsas õhtul poole nelja ajal kuuseriisikaid, kirjutab Pärnu Postimees.

“Olin väga imestunud, kui need leidsin. Esimene mõte oli — kes küll oma toataimed metsa on toonud. Nad olid mõlemad suurde potti istutatud. Kui taimi nuusutasin, oli selge: kanep! Taimed paiknesid üsnagi metsavahelise tee ääres, samas on autode sage peatuspaik, see on jälgedest näha,” rääkis Mare.

Järgmisel päeval teavitas naine oma leiust narkopolitseid, kes sõitis temaga metsa taimi vaatama.

Lääne politseiprefektuuri narkokuritegude talituse ülemkomissar Nils Sempelson, kes isiklikult leiukoha üle vaatas, otsustas: “Võtame taimed ekspertiisiks kaasa. On näha, et neilt on lehti võetud.”

“Taimed lähevad ekspertiisi, juhtumi asjaolude, sealhulgas kanepikasvataja väljaselgitamiseks on algatatud kriminaalasi. Oletuslikult võiks neilt taimedelt saada 20 grammi kuivi lehti, gramm maksab aga narkoturul 300 krooni,” selgitas Sempelson.

Ülemkomissar ütles, et sellisest leiust teatamine on tänuväärne. “Täpselt samasugust käitumist, nagu näitas seeneline Mare, ootab narkopolitsei kõigilt,” lausus ta. “Kiiduväärne on ka avastatud narkotablettidest ja -pulbrist teavitamine.”