Kahe nädala jooksul kontrollib politsei liiklusjärelevalve käigus Tallinnas tavapärasest enam nii jalgrataste tehniliste nõuete täitmist, näiteks kohustuslike helkurite, tulede ning signaalkella olemasolu, kui ka jalgratturite ohutut liiklemist ja liiklusseadusest kinnipidamist.

Puuduste avastamise korral alustatakse väärteomenetlust, ent neile, kes soovivad oma vigadest õppida ja rattaliikluse reegleid paremini selgeks saada, antakse võimalus külastada ennetustelki. Kui inimene jalgratta tehnilised puudused kõrvaldab ja liiklustesti läbib, lõpetatakse suure tõenäosusega ka alustatud väärteomenetlus.

Ennetustelgid seatakse üles 19. juulil Pirital ja 26. juulil Rocca al Mares. Lisaks politseinikele on seal kohal ka Hawaii Expressi rattatehnikud ning Tallinna kiirabi rattapatrull. „Valisime ennetustelkide asukohad selliselt, et sinna satuksid ka need ratturid, kes liiklusseadust rikkunud ei ole, kuid tahavad siiski oma rattaid või teadmisi kontrollida," sõnas ennetusprojekti juht, Põhja prefektuuri politseikapten Valdo Põder.

Viimase 12 aastaga on liikluses surma saanud üle 160 jalgratturi. Möödunud aastal hukkus liikluses 13, viga sai 166 jalgratturit.