Kohus otsustas eile, et Edgar Savisaar pole võimeline kohtuprotsessil osalema. Sellega on lõppenud kohtumõistmine tema enda, aga mitte ta tegude üle.

Evestus ütles, et pärast kolleegidega nõupidamist ja kohtupraktikaga tutvumist, otsustas prokuratuur Savisaare kohtukõlbmatuks tunnistanud kohtumäärusele kaebuse esitada, mistõttu taotleb ta kohtult kohtuistungite määramata ajaks edasilükkamist.

"Kuigi kohus on teinud määruse ja märkinud, et kohtumäärus vaidlustamisele ei kuulu, siis juriidilises maailmas on erinevaid seisukohti ja prokuratuur esitab kaebuse Harju maakohtu määrusele," ütles Evestus.

Ta tõi ühe põhjusena välja ka asjaolu, et selge pole Savisaare staatus, kui temalt soovitakse mingisuguseid selgitusi.

Evestuse ettepanekuga istungid edasi lükata nõustusid kõik kaitsjad, mistõttu nõustus kohtunik taotlusega ilma pikemat nõu pidamata.

Endist Tallinna linnapead ja Keskerakonna eksjuhti Edgar Savisaart süüdistati korduvas altkäemaksuga nõustumises ja selle vastuvõtmises, rahapesus, korduvas omastamises ja erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises. Esitatud süüdistuse kohaselt võttis Edgar Savisaar olles Tallinna linnapea vastu altkäemaksu ja nõustus sellega seoses oma tööülesannete täitmisega.

Samas kriminaalasjas on süüdistuse saanud ärimehed Alexander Kofkin, Vello Kunman, Hillar Teder ja Aivar Tuulberg, endine Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo ja Tallinna endine linnaametnik Priit Kutser. Samuti on süüdistus esitatud Keskerakonnale.

Koos teistega süüdistuse saanud ekspoliitik Villu Reiljan tunnistas end süüdi ja 19. oktoobril kuulutas Harju Maakohus otsuse, millega mõistis eksministri ja kunagise parteijuhi Villu Reiljani süüdi altkäemaksu vahendamises. Reiljanile mõisteti kokkuleppemenetluse raames rahaline karistus: 33 034 eurot.