Nääs ütles Delfile, et ilmselt saadab ta kaebuse ära täna õhtupoolikul, kuid vaidluse sisu jääb tõenäoliselt ikka samaks.

"Meie jaoks on endiselt küsimus selles, et kas see meede oli sobiv nn. ohu kõrvaldamiseks ja teiseks, kas see meede oli ka proportsionaalne, võttes arvesse inimese, ehk antud juhul Edgar Savisaare põhiõgusi ja ka kriminaalmenetluse huve," rääkis Nääs Delfile.

Savisaare advokaadi sõnul soovitakse ka, et riigikohus võtaks seisukoha küsimuses, mida ringkonnakohus ei toetanud ehk kaitsjate võimaluses näha neid tõendeid, mis on seotud Savisaare eemaldamisega linnapea kohalt.

"Euroopa inimõiguste konventsioonist tulenevalt peab olema igale isikule tagatud aus ning õiglane menetlus ja seega me soovime Savisaare ohuhinnangu aluseks olevate tõenditega tutvuda, et mõlematel pooltel oleks nö võrdne positsioon ja arusaam," rääkis Nääs.

Savisaare advokaat lisas veel, et loomulikult mõistavad nad, et nad ei saa tutvuda kõigi tõenditega, kuid nendega, mis on Savisaare eemaldamise aluseks, pidas ta õiglase menetluse tagamiseks vajalikuks tutvuda.

Tallinna ringkonnakohus jättis 23. oktoobril jõusse Harju maakohtu määruse, millega kõrvaldati Keskerakonna esimees Edgar Savisaar Tallinna linnapea kohalt.

Kohus märgib esmalt oma põhjenduses, et maakohus on hinnanud Savisaarele esitatud kuriteokahtlustusi, lugedes need põhjendatuks enamiku kuriteoepisoodide osas ja tuginedes seejuures vastava episoodi juures konkreetsetele kohtule esitatud tõenditele, valdavalt jälitustoimingute ja (prokuratuuri poolt eemaldatud märge - toim.) väljavõtete kokkuvõtetele. "Ringkonnakohus on samuti tutvunud riigiprokuröri poolt esitatud kriminaalasja materjalidega, sh jälitustoimingute väljavõtete kokkuvõtetega, milledest nähtuv kinnitab maakohtu hinnanguid põhjendatud kuriteokahtlusele," seisab otsuses.

Savisaare kaitsja Oliver Nääsi väitega, et maakohtu põhistused Savisaare mõjutusviisidest on ebapiisavad, kuna kohus ei toonud välja niisugust alust kinnitavaid konkreetseid faktilisi asjaolusid ega tõendeid, ringkonnakohus samuti ei nõustunud.

Harju maakohus otsustas 30. septembril määrusega kõrvaldada menetluse ajaks ametist kriminaaluurimise all olev Tallinna linnapea Edgar Savisaar.