43-aastane Tanel Erelt tulistas 4. veebruaril ühe meetri kauguselt Olegi kõhtu, põhjustades sellega eluohtlikke vigastusi. Algselt esitas prokuratuur süüdistuse tapmiskatses ning tulirelva ebaseadusliku omamise eest, kuid istungi käigus otsus muutus.

Üheks põhjuseks oli kannatanu käitumine. Kuigi Oleg ei ilmunud kohtuistungile isiklikel põhjustel, esitas ta oma soovid kirjas. Seal soovitas ta kohtul määrata Ereltile minimaalne karistus. Lisaks ei nõudnud ta kahjutasu ega kompensatsiooni juhtunu eest. Ka astus ta tulistaja kaitseks välja, valetades politseile oma tunnistuses. Oleg väitis, et ta läks küll parklasse sõbraga kohtuma, kuid teda tulistas hoopis tundmatu mees võõrast autost. Politsei uurimise käigus ilmnenud asitõendid seda ei kinnitanud. Samuti polnud võõrast meest näha kolmel turvakaameral.

Mehed põhjendasid intsidenti Erelti sooleprobleemide ja kõhuvaluga. Selleks, et valule leevendust leida, pöördus ta vana sõbra poole, sest ravikindlustus tal endal puudus. Sõber aga muretses talle turvaliste medikamentide asemel mustal turul müüdavat "inglitolmu," mis muuhulgas tekitab hallutsinatsioone ning meeleolu kõikumisi. Tugevate kõhuvalude tõttu pidi Erelt pöörduma kiirabi poole, kuid sealt küsiti viimati tarvitatud ravimite toimeaineid. Saku suurhalli parklasse sõitiski mees väidetavalt selleks, et teada saada imerohu täpset keemilist kooslust. Kuid ravimist tekkis vihahoog ning parklasse jõudis Erelt kindla sooviga sõber tappa.

Kuid tapmiskatset sellest juhtumist ei tulnud, sest peale ühte lasku lasi mees sõbral minna. „Ma oleks võinud ta rahulikult lõpuni tappa, nii et kuidas ma teile seda seletan. Tegu jäi lõpuni viimata, sest kahju hakkas,“ väitis Erelt. Seda kinnitas ka mehe kaitsja, kes ütles, et relvas oli lisaks veel kuus kuuli ning ajast oleks piisanud, et kannatanut uuesti tulistada.

Peale tulistamist läks kuulihaavaga mees tagasi oma autosse ning kutsus kiirabi, mis saabus kolme minuti pärast. Operatsiooni tagajärjel eemaldati püssikuul kõhuõõnest, lisaks sai kannatada küünarluu. Erelt võeti kinni kolm tundi peale tulistamist, kui ta sõitis tagasi Saku suurhalli juurde, peale enda kogumist Harku järve ääres.

Kaitse põhjendusega nõustus ka prokuratuur, lisades, et sõbra käitumisest ning tulistaja toetamisest võib järeldada, et mehed on leppinud. Selle asemel otsustas prokuratuur esitada süüdistuse hoopis raske tervisekahjustuse tekitamise eest, mille maksimaalne vangistus on tapmiskatsest kaks aastat lühem. Samas ei nõustutud kannatanu soovitusega anda avalikus kohas, ebaseadusliku relvaga kõhtu tulistamise eest minimaalne karistus. Selle asemel soovitas prokuratuur karistuseks koos relva omamise eest seitse aastat ja kuus kuud vangistust. Kuna tegemist oli lühimenetlusega, siis väheneb karistus kolmandiku võrra. Kuid lisaks tuleb Ereltil ära kanda tingimisi karistus eelmisel aastal sooritatud kuriteo eest. Kokku tuleks prokuratuuri nõudmisel mehe karistuseks viis aastat, kuus kuud ja kakskümmend päeva vangistust.

Erelti kaitsja arvates oleks võinud kuulata sõbra soovitust ning määrata nii eluohtlike vigastuste tekitamise kui ebaseadusliku tulirelva käsitlemise eest minimaalne karistus. Lõplik otsus tehakse 6. juulil.