Pärast röövi, mille saak oli 315 eurot, tegi mees traumaatilisest püstolist ühe lasu, millele järgnes metsik tagaajamine, mis lõppes mehe jaoks haigla intensiivraviosakonnas. Kange retseptiravimina müüdava unerohu mõju all olnud mees põrutas Niedereschachis autoga vastu puud, kirjutab Saksa väljaanne Südkurier.

Süüalune ütles kohtus, et ei mäleta, et oleks tanklat röövinud. Ta rääkis nutma puhkedes, et tahtis sel päeval endalt elu võtta, sest suhe naissõbraga oli purunenud. Mõni nädal enne seda oli ta saanud Rottweili piirkonnas ehitusel tööd abitöölisena. Eestis oli ta tapmise eest 12 aastat vangis istunud. Alates 12 eluaastast on mees enese sõnul narkootikume tarvitanud. Pärast vanglast vabanemist kohtas mees naist, kes on tema sõnul tema elu armastus, kuid mees hirmutas naise ära oma armukadeduse ja enesetapuähvardustega. Mees on teinud kolm ebaõnnestunud enesetapukatset. Ka kõnealusel päeval veebruaris võttis ta sisse 20 tabletti, kuid nende mõjuma hakkamine võttis liiga kaua aega. Siis meenus talle, et tal on autos traumaatiline püstol.

Mehel tekkis idee relvaga politseinikke provotseerida, et nad ta maha laseks. Enese arvates jäi ta siis magama. Tegelikult läks ta paljastatud relvaga ja maskeerimatult tanklasse. Mees suunas relva tankla 64-aastasele töötajale ja ütles: „Give me money!“ (inglise keeles „Anna mulle raha!“). Tankla töötajad pidasid relva ehtsaks. Tankla 41-aastane töötaja võttis kassast 315 eurot ja pani letile. Tanklast lahkudes tegi mees ühe lasu ja töötajad varjusid. Mees istus autosse ja sõitis minema. Kohtuotsust on oodata järgmise nädala keskel.