3. juulil kell 3.26 sai häirekeskus teate tulekahjust Lääne-Saare vallas Astes Saare tänaval. Tulekahjus hukkusid 63-aastane naine ja 56-aastane mees.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku süütamist käsitleva paragrahvi alusel. Politsei pidas täna hommikul teo toimepanemises kahtlustatavana kinni 22-aastase mehe, teatasid politsei ja prokuratuur.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar tunneb kaasa hukkunute lähedastele ja kõigile, kellele kannatusi põhjustati. 

„Pärast seda, kui tekkis kahtlus, et tegemist võib olla süütamisega, oli politsei peamine eesmärk teo võimalik toimepanija kiiresti kinni pidada. Täna kella 7.40 ajal pidasime kahtlustavana kinni noormehe ning käimasoleva menetluse käigus kontrollime, millest ja kuidas kahe inimese hukkumiseni viinud sündmused alguse said,“ selgitab Antsaar.

Ringkonnaprokuröri Svetlana Maripuu sõnul on praegu teda süüdlasena käsitleda ennatlik, sest menetlus on alles algusjärgus ja karistus selgub kohtus süüdimõistmise korral. „Meest kahtlustatakse praegu süütamises, kahe inimese surma põhjustamises ettevaatamatusest ja avaliku korra raskes rikkumises,“ selgitab Maripuu.

Lääne ringkonnaprokuratuur kavatseb kohtult taotleda kahtlustatava vahistamist.