24. mai hommikul tuli häirekeskusesse teade: 14-aastane tüdruk sai Nasval sõiduautolt löögi. Tõendid viitasid, et laps ületas teed ülekäigurajal.

„Õnnetus juhtus asulasisesel hea nähtavusega sirgel teelõigul, kus lubatud maksimaalne sõidukiirus on 50 km/h," teatas Matis Sikk, Kuressaare politseijaoskonna patrulltalituse juht.

Sõiduautot Škoda juhtinud 56-aastane mees oli kaine, omas juhilube ning viga ei saanud. Tüdruku elu ei õnnestunud päästa, ta suri eile.

Nasva jääb Kuressaarest viie kilomeetri kaugusele suunaga Sõrve poole. Pisikene alevik, mida poolitab tiheda liiklusega maantee. „Tee on heas seisukorras, hea nähtavusega ja ilma kurvideta," loetles Sikk kihutama meelitavaid põhjuseid. "Tihtipeale kipuvad sõidukijuhid just asula lõpus kiirust ületama."

Alevikus on kiirusepiirang 50 km/h. Enne asulasse sisenemist ja pärast väljumist muutub autode kiirus ligi kaks korda. Politsei nõuab autojuhtidelt tähelepanu kogu piiranguala lõikes ning maksimaalse valvsuse säilitamist.

„Tegemist on piirkonnaga, kus on väga palju kergliiklejaid ning nende ohutuse saab tagada ennekõike liikluseeskirju täites," kutsus Sikk autojuhte korrale. Mingeid eraldi meetmeid sealse liikluse rahustamiseks politseil esialgu kavas ei ole.

„Autojuhtidel tuleb ülekäigurajale lähenedes olla eriliselt valvas ning sealjuures arvestada kõikvõimalike segavate teguritega, näiteks ka vastu paistva päikesega. Samuti peavad jalakäijad alati veenduma selles, et autojuht on aru saanud jalakäija poolt tee ületamisest. Kahjuks võib ka väga lühiajaline tähalepanematus või kõrvaliste asjadega tegelemine väga kurvalt lõppeda," tuletas Sikk kõigile meelde ohutut liiklemist.

Nasval juhtunud õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.