Politsei eesmärgiks ei ole võimalikult paljude inimeste karistamine vaid reageerimine õiguserikkumistele ja väärkäitumisele tähelepanu juhtimine.

Politsei soovitab inimestel pidada meeles, et kehtivad kõik avalikule korrale suunatud seadused, sealhulgas alkoholi tarvitamisega seonduv ja alaealistele kehtivad piirangud.

Korraldajate poolt on korraldatud parkimine ja pakutud ala telkimiseks — see ei tähenda aga seda, et tegemist oleks valveteenusega, mis tähendab seda, et oma ja teiste varasse tuleb heaperemehelikult suhtuda igaühel.

Politsei manitseb jälgima korraldajate poolseid korraldusi ja juhiseid festivali alal, kõik vägivaldselt käituvad festivalikülalised kõrvaldatakse ürituselt, kehtib põhimõte — austa ennast ja teisi. ka tuleks veenduda, et autorooli ei istuks alkoholijoobes inimene.

Kõigil festivalile saabuvatel külalistel palutakse varuda aega, et jõuda kohale soovitud ajaks.

Politseilist sekkumist vajavate sündmuste puhul palume sellest koheselt teada anda telefonil 110.

Politsei on seadnud nädalavahetuse tegevusprioriteetideks alaealised joobes isikud ja joobes juhid maakonna teedel. Üritse toimumisalal jalutavad patrullid. Maakonna teedel toimib aktsioon kõik puhuvad. Liiklusjärelevalve tagamisel kasutatakse ka eravärvides politseisõidukitega patrullimist. Festivali toimumiskohas on avatud politseipunkt, et tagada esilekerkinud probleemide kiire lahendamine ja info edastus festivali külastajatele.

’ Eeloleval nädalavahetusel abistavad Kuressaare politseid jupo, Lääne PP korrakaitseosakonna ja Kärdla politseijaoskonna abijõud.