Kesküll ütles Delfile, et lähiajal sõidab Rootsi suurem hulk ettevõtte inimesi, teiste seas töökeskkonna spetsialist, aga kohale saadetakse ka hukkunud meeste lähedased.

Keskülli sõnul olid hukkunud, 59-aastane ja 25-le lähenev mees, kogenud töötajad, neil oli Rootsis töötamise õigus ja nad olid läbinud ka sealsed ohutuskoolitused. Mõlemal töötajal oli sõlmitud nõuetekohane elukindlustusleping.

„Kuna tegu on kriminaalasjaga, siis isegi meie töökeskkonnaspetsialist ei saa oma juurdlust läbi viia. Eesti seadustest lähtuvalt peame läbi viima erinevad toimingud selle õnnetuse uurimiseks, aga meie inimest ei lasta praegu õnnetuspaigale toiminguid tegema, nii et ega meil ei olegi rohkem infot,“ sõnas Kesküll.

Ettevõtte juht ei tahtnud spekuleerida, mis valesti läks. „Arvamine ei maksa seal midagi. Elektritöödel on väga selged reeglid, kuidas ühte või teist tööd tehakse ja nendel töödel on väga selge järjekord. Keegi kuskil pidi eksima. Kes ja mille vastu eksis – ma ei taha praegu isegi spekuleerida mitte.“

Meeste jaoks oli käimas olev töö rutiinne ja igapäevane. „Keskliinide ja õhuliini rekonstruteerimistööd. Vahetati maste, vahetati juhet. Elementaarne, lihtne igapäevatöö nendele inimestele,“ võttis Kesküll kokku.

Tema sõnul käis igapäevane asjaajamine kohapeal inglise keeles, palgatud oli ka Rootsi keelt kõnelev inimene, kes tegeles dokumentatsiooni ja tööohutuse poolega. Erinevatel aegadel, sõltuvalt graafikust võis väljas olla korraga kümmekond Leonhard Weiss Energy töötajat, aga võis ka olla neli.

„Sõltub, kuidas graafik jookseb, peast ma seda ei tea. Praegu ei olnud neid seal palju, 4-5 mitte rohkem,“ sõnas ta. Kohapeal olnud teiste töötajate käest on Rootsi uurijad ka ütlused võtnud, Eestis baseeruvate töötajatega ei ole ühendust võetud.

Ettevõte avaldab sügavat kaastunnet oma kahe hukkunud töötaja lähedastele ning sõpradele ning lubab osutada igakülgset abi hukkunute kodumaale toomisel ning nende viimsele teekonnale saatmisel. Et käimas on kohtumeditsiiniekspertiis, ei ole praegu teada, millal saab meeste surnukehad Eestisse tuua.

Jaga
Kommentaarid