Liiklusõnnetus juhtus kella 16.30 ajal Käesla-Karala-Loona tee 9. kilomeetril Viidu bussipeatuse lähedal. Kuressaarest tulnud ja teel koju olnud Vakkeri juhitud Audi A6 kaldus sirgel teelõigul paremale teelt välja, tabades kõigepealt kahte kuuske, sõitis seejärel läbi heki ja aia talumaja õue, jäädes pidama lillepeenra ääres, kirjutab Meie Maa.

Talu peremees Raivo Koor viibis sel ajal saunas. Tema väimees Marko End asus koos elukaaslase ja lapsega maja taga põllul, kus tegi heina. “Käis meeletu kolin ja mürin ning tõusis suur tolmupilv. Jooksime kohale. Vaatepilt oli päris õudne. Õue sõitnud auto seisis mõni meeter majast eemal ja tossas. Hea, et masin tuppa ei jõudnud. Ämm istus kodus diivanil,” rääkis End. 

Urve Vakker sai omal jalal autost välja. “Panime ta õue pingi peale istuma. Kohale tulnud kiirabi asetas kaela lahasesse, käel olid tal klaasikildudest tekkinud haavad ning näost tuli verd,” kirjeldas End. Politsei lasi autojuhil alkomeetrisse puhuda, joovet tal ei olnud. 

Lümanda kooli ajaloo, ühiskonnaõpetuse ja kehalise kasvatuse õpetaja ning spordijuhi Urve Vakkeri sõnul ei tea ta täpselt, mis juhtus. “Mingi hetk on sellest kohast kadunud. Sõitsin tee pealt välja. Korraga ärkasin heki sees ja oligi kogu lugu. Ju ma magama jäin.”