Põhja politseiprefektuuri liiklusjärelevalve osakonna komissar Riho Tänaku sõnul on joobes juhid ohtlikud kõigile liiklejaile. “Roolijoodikute põhjustatud õnnetused näitavad selgesti, et joobes juht ei ole võimeline oma sõidukit teel hoidma,” ütles Tänak Põhja prefektuuri pressiesindaja teatel.

“Roolijoodikute põhjustatud õnnetustes on osaliselt süüdi ka inimesed, kes näevad joobes juhti autoroolis, kuid midagi ette ei võta,” sõnas komissar. ”Alati on parem, kui joobes inimest rooli ei lasta — nii ei teki ohtu liikluses ning pole ka vajadust kedagi karistada. Juhul kui ei õnnestu joobes inimest takistada, tuleks aga kindlasti teatada politseile.”

Reedest esmaspäevani tabasid Põhja prefektuuri politseinikud Tallinnas ja Harjumaal kokku 59 joobes juhti ja 206 kiiruseületajat. Joobes juhtimise eest ootab rikkujaid karistus kuni 18 000 krooni ning lisakaristusena juhtimisõiguse äravõtmine kuni üheksaks kuuks.

Pühapäeval kella 4.15 ajal juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Rae vallas, Aruvalla — Jägala tee 6. kilomeetril, kus sõiduauto Volkswagen Passat, mida juhtis alkoholijoobes ja juhtimisõiguseta Siim (s 1985), sõitis teelt välja ja rullus üle katuse. Sõiduki juht ja kaassõitja Liisi (s 1988) toimetati Mustamäe haiglasse.

Pühapäeval kella 17.34 ajal juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Rae vallas, Golfi tee ja Saare tee ristmikul, kus sõiduauto BMW 320, mida juhtis alkoholijoobes Gustav (s 1981), sõitis teelt välja vastu puud. Kaassõitja Heik (s 1963) toimetati Mustamäe haiglasse.

Pühapäeval kella 19.19 ajal juhtus liiklusõnnetus Harjumaal Jõelähtme vallas Kostiranna külas Oja talu juures, kus sõiduauto Volvo 460, mida juhtis alkoholijoobes Ivar (s 1974), sõitis teelt välja vastu puud. Kaassõitja Marju (s 1986) toimetati vigastustega Mustamäe haiglasse.

Eile kella 22.36 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Narva mnt 128 juures, kus Kesklinna poolt Lasnamäe suunas liikunud Škoda Octavia, mida juhtis alkoholijoobes ja vastava kategooria juhtimisõigust mitte omav Aleksandr (s 1988) kaldus vastassuunda ja põrkas kokku seal vastu liikunud Ford Scorpioga, mida juhtis Natalia (s 1984) ja Fordi taga liikunud Audi 80, mida juhtis Irina (s 1978). Škodas viibinud kaassõitja 17-aastane noormees, Ford juht, ja kaassõitja Viktoria (s 1986) toimetati kehavigastustega Mustamäe haiglasse.