Eile kell 3.20 pidasid Lõuna prefektuuri politseinikud Tartus Võru tänaval kinni sõiduki Volkswagen Transporter, mida juhtis alkoholijoobes 34-aastane Siim, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

„Sõidukis oli seitse kaasreisijat. Üllataval kombel ei protestinud neist keegi, kui alkoholijoobes Siim end autot juhtima pakkus. Samuti jääb mõistmatuks, kuidas kaasreisijad olid vabatahtlikult nõus oma elu ja tervisega selliselt riskima,“ rääkis liiklusjärelevalve talituse vanemliikluspolitseinik Kaido Iste.

Kohtuistungil, kus arutati kriminaalasja kokkuleppemenetluse korras, mõistis kohus Siimu süüdi KarS § 424 alusel.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Evelin Merilaine sõnul on Siimu ka varem kriminaalkorras karistatud, sealhulgas mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis.

Alles eelmisel aastal karistas Pärnu maakohus Siimu vangistusega, mis asendati üldkasuliku tööga. Kuna üldkasuliku töö tunnid olid tal osaliselt tegemata, suurendas kohus uue kuriteo eest mõistetud vangistust eelmise karistuse ärakandmata osa võrra ning mõistis liitkaristuseks 8 kuud ja 22 päeva vangistust.

Lõuna-Eestis 2010 esimesel poolaastal toimunud liiklusõnnetuste analüüsist selgub, et iga neljanda avarii üks osapool on joobes.

Lõuna-Eestis toimib endiselt liiklusliin 14 900, kuhu on oodatud informatsioon liiklushuligaanide kohta.