Riigiprokurör Vahur Verte ütles ERRi uudisteportaalile, et praegu veel vara öelda, kas politsei rikkus kinnipidamisel menetlusreegleid, kuid fakt on aga see, et hukkunul avanes võimalus oma relva kasutada.

"See, et kahtlustataval menetlustoimingute läbiviimise käigus avaneks võimalus ennast või kedagi teist relvaga vigastada või tappa, seda ei tohiks juhtuda. Ja sellest on politseil tulevikus kindlasti põhjust järeldusi teha ja analüüsida," lausus riigiprokurör Verte ja lisas, et kuna juhtumist on möödas väga vähe aega, ei ole kõik asjaolud veel teada.

Verte sõnul ei ole praegu kellelegi siiski menetlustoimingute rikkumises kahtlustust esitatud.

Endalt elu võtnud Haapsalu politseijaoskonna vanempiirivalvur oli kahtlustust saamas seksuaalkuriteos. Võimalikke alaealisi kannatanuid oli kolm. Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles Delfile, et tegemist on väga delikaatse teemaga ning kannatanute huvides ei avalikustata kriminaalasja sisu, kuid on teada, et võimalikke alaealisi kannatanuid oli kolm.

Eile kella 15.25 ajal tulistas Haapsalu politseijaoskonna vanempiirivalvur end ajal, mil politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrollibüroo ametnikud olid talle esitamas kahtlustust isikuvastases kuriteos.

Juhtunu tagajärjel sai vanempiirivalvur üliraskeid vigastusi ning ta viidi haiglasse, teatas politsei pressiesindaja Tuuli Härson. Hilisemas teates ütles Härson, et politseihoones end tulistanud vanempiirivalvur suri õhtul haiglas.

Esialgse info kohaselt tulistas ametnik end teenistusrelvast oimukohta pärast seda, kui sisekontrollibüroo ametnikud olid talle tutvustanud läbiotsimismäärust. Juhtunu leidis aset politseihoones.

Jaga
Kommentaarid