Tooli (46) ja Kirberi (31) kriminaalasja viis riigikohtusse Põhja ringkonnaprokurör Maria Sutt, kes ei ole rahul nende õigeksmõistmisega nii Harju maakohtus kui Tallinna ringkonnakohtus ning taotleb jätkuvalt nende süüdimõistmist turumanipulatsioonis, vahendavad ERR uudised.

Veebruari lõpus ei rahuldanud ringkonnakohus prokuröri kaebust, milles ta taotles Tooli ja Kirberi õigeksmõistmise tühistamist ning uue otsusega nende süüditunnistamist.

Prokurör nõudis Tooli karistamist üheaastase vangistusega, millest tal tulnuks kohe ära kanda üks kuu ning Kirberile 17 575 euro suurust rahalist karistust ning oma erialal tegutsemise keeldu kolmeks aastaks.

Süüdistuse järgi andis Tool oma abikaasa Mari Tooli volitatud esindajana 2008. aasta 14.-21. juulil SEB Panga maaklerile Kirberile telefoni teel tehingukorraldused müüa abikaasaga seotud SEB esindajakontol olevad aktsiad suurtes kogustes ajas järjest madalama hinnaga.

Süüdistuse kohaselt oli sellise tegevuse eesmärk viia Arco Vara aktsia turuhind allapoole 0,56 euro taset, mis andis Toolile võimaluse mõjutada teisi Arco Vara suuraktsionäre otsuste tegemisel.