Kohtunik Šuvalov küsis omal ajal raha õigeksmõistva kohtuotsuse eest ärimees Andres Davõdovi, ekskaitsepolitseiniku Priit Tikerpe ja endise Tallinna abilinnapea Vladimir Panovi kriminaalasjas. Kohtunikule vahendas raha tema kunagine kursusekaaslane ja hilisem kinnisvaraärimees Martin Napa.

Tandem üritas välja pressida ligi viit miljonit krooni, millest suurem osa oleks jäänud vahendajale. Tabamisel vahetas Napa oma kuriteokaaslase kibekähku tunnistajastaatuse vastu. Kohus mõistis Šuvalovi kolmeks aastaks ja viieks kuuks vangi.

Pärast pistisevõtu avalikukstulekut leidis Šuvalov, ei prokuratuur poleks tohtinud kriminaalasja kohta sõnakestki öelda, kuna see rikkuvat tema põhiõigusi. Ekskohtuniku hinnangul rääkis riigiprokurör Laura Vaik Šuvalovist kui kurjategijast enne vanglakaristuse määramist.

Sestap nõudis Šuvalov kohtu kaudu ajakirjanduse informeerimisest tekkinud kahju hüvitamist. Šuvalovi enda arvates seisnes kahju väärikuse alandamises, eraelu puutumatuse ning au ja hea nime teotamises. Nii Tallinna halduskohus kui ka ringkonnakohus jättis Šuvalovi kaebuse rahuldamata.

"Avaliku usaldusega ametiisiku kahtlustamine altkäemaksu võtmises on oluline sündmus, mistõttu on põhjendatud nii avalikkuse kõrgendatud huvi sellise sündmuse vastu kui ka sellisest olulisest sündmusest avalikkuse informeerimine," selgitas ringkonnakohus otsuse langetamist juuni algul.