Rahnu vandeadvokaat Anti Aasmaa taotles riigikohtult Rahnu õigeksmõistmist kogu süüdistuse ulatuses.

Riigikohtu kolleegium nõustus Tallinna ringkonnakohtu 21. juuni otsuses väljendatud seisukohtade ja põhjendustega ning peab Rahnu süüditunnistamist seaduslikuks, teatas riigikohus.

Rahnu mõisteti tingimisi neljaks ja pooleks aastaks vangi viieaastase katseajaga.

Kristjan Rahnut (30), Taavi Rimi (36) ja Heli Kõrget (31) süüdistati selles, et nad aitasid isikute grupis kaasa prostitutsiooni vahendamisele Tallinnas ajavahemikul 14. septembrist 2007 kuni 18. veebruarini 2008. aastal. Süüdistuse järgi üürisid Rahnu, Rim ja Kõrge Tallinnas viit korterit, kuhu palkasid tööle prostituute ning reklaamisid lõbuteenust internetikuulutustes.

Harju maakohtu 16. juuni 2010. a otsusega tunnistati Rahnu talle esitatud süüdistuses süüdi ja teda karistati vangistusega neljaks aastaks ja kuueks kuuks, vabastades ta selle karistuse kandmisest tingimuslikult viieaastase katseajaga. Kohus tunnistas süüdi ka Taavi Rimi ja karistas teda vangistusega neljaks aastaks ja kuueks kuuks.

Tänavu 6. mail tühistas riigikohus ringkonnakohtu tühistamisotsuse ja saatis prostitutsioonile kaasaaitamises süüdistatava Kristjan Rahnu ja Taavi Rimi süüasja uueks arutamiseks Tallinna ringkonnakohtule. Ringkonnakohus otsustas seekord süüdimõistmise ja karistuse jõusse jätta ning teha otsuses parandusi, mis kummagi mehe karistust ei muutnud.

Nii Rahnu kui Rim kaebasid ringkonnakohtu otsuse tänavu juulis edasi, kuid riigikohus otsustas võtta menetlusse vaid Rahnu kaebuse ja Rimi kaebust mitte menetleda.