"Olen arusaamal, et sisulist õiguse mõistmist antud asjas ei ole toimunud. Prokuratuur esitas varasemalt kahtlustuse kõigile õnnetusega seotud isikutele nagu Alfarek Ehitus, Alsan Grupp, Tartu Ehitus AS, kaeviku kaevanud kopamehele. Millegi pärast kõigi teiste suhtes kriminaalasi lõpetati," ütles Roos ERR-i uudisteportaalile.

Roosi kinnitusel ei olnud tema hukkunu tööandja, ta polnud varasemalt hukkunut isegi näinud ega kunagi telefonitsi suhelnud. "Isegi kannatanud ehk hukkunu õde ja elukaaslane tunnistasid kohtus, et tegelikuks tööandjaks oli Alfarek Ehitus," märkis Roos.

Mullu kevadel tunnistas Tartu maakohus Roosi süüdi tegevusetusega töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramises, millega ettevaatamatusest põhjustati inimese surm ning karistas teda tingimisi kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Maakohtu otsuse jättis eelmise aasta septembris muutmata ka Tartu ringkonnakohus.

Ränk tööõnnetus juhtus 2012. aasta 22. oktoobril Tartus Tehnika tänaval lao- ja tehnikahoone ehitusobjektil, kui 22-aastane töömees jäi pinnasevaringu alla, sai eluohtliku tervisekahjustuse ning suri päev hiljem haiglas.

Süüdistuse kohaselt vastutas Roos ehitusobjektil töötervishoiu- ja tööohutusnõuete täitmise eest.