Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ülviste nõudis Kenert-Ranner Reva (35), kes varem kandis nime Kalmer Kirs, süüdimõistmist mõrvas, kehalises väärkohtlemises, kelmuses, varguses, kriminaaluurimisel valeütluste andmises, võõra dokumendi kasutamises, dokumendi võltsimises ja selle kasutamises ning tema karistamist kokku 19-aastase vangistusega, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kohtuprotsess jätkub advokaadi kaitsekõnega.

Ajab süü teiste kaela

Reva eelmisel nädalal kohtus ilmsiks tulnud kaitsetaktika rajaneb sellel, et Kangro tapsid teised isikud ja sellega olid seotud ka restorani kaasomanikud.

Tunnistaja ülekuulamisel mainis kohtualune Reva prokuröri küsimustele vastates, et Tiit Kangro mõrva üks kaasosaline oli Kaido Keerdo, kes hukkus tänavu märtsis Liibüas teenistukohustuste täitmisel.

Põhja ringkonnaprokuratuur pressinõunik Arno Põder ütles Delfile, et Reva väited Kaido Keerdo seotusest Tiit Kangro surmaga on süüdistatava kaitseversioon. "Politsei kontrollis neid väiteid ka kohtueelse menetluse käigus ja neile ei leitud mingit kinnitust," ütles Põder.

Reva väitel tuli Keerdo oma heleda Audi A5ga Tallinn-Tartu maanteele Viljandi teeristile, kui Kangro oli juba kahe püstolilasuga tapetud ja osales laiba transportimisel ja uputamisel järve.

Reva sõnul oli Keerdo Tiit Kangro ja viimase tuttavate Olegiks ja Jaaniks nimetatute ühine tuttav. Kangro oli Reva väitel Keerdoga tuttav mullu suvest, kui Kangro korraldas Kivilinna gümnaasiumi vilistlaste kokkutulekul toitlustust ja tutvus samas ka Keerdoga.

Reva rääkis kohtus prokuröri küsimustele vastates, et Keerdole helistaski 3. novembri õhtul Jaan ja kutsus ta mõrvapaika. Kuigi Keerdo keeldus tapetut oma autosse võtmast, tegi ta oma autoga ümbriskonnas paar sõitu, et leida laiba matmiseks labidat. Lõpuks jäädi aga uputamise juurde.

Kuna Keerdo olla sõitnud esialgu valsest teeostas sisse, siis esimese väljavaadatud veekoguni ei jõutudki, järgmisena mindi Navesti jõe juurde, kuid seda hinnati liiga kiirevooluliseks. Seejärel mingi ka Kaisma järve juurde, kuid lõpuks heideti surnukeha hoopis Alepi veehoidlasse.

Enda väitel helistas Reva ise politseisse ja andis teada Kangro kadumisest.

Kuna Tiit Kangro oli tapetud, otsustas Reva kasutada ära olukorda ja võtta tema raha. „Ilus ei ole see küll,“ lausus Reva kohtus ja lisas, et tema ei tapnud Kangrot ega saanud enam midagi parata. Seetõttu otsustaski ta 

Süüdistus

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 35-aastast Kenert-Ranner Reva, endise nimega Kalmer Kirsi, mõrvas, kehalises väärkohtlemises, kelmuses, varguses, kriminaalmenetluse käigus teadvalt valeütluste andmises, teise isiku nimele välja antud tähtsa isikliku dokumendi kasutamises ning dokumendi võltsimises ja võltsdokumendi kasutamises.

Möödunud aasta novembri alguses kadunuks jäänud restoraniärimees Tiit Kangro surnukeha leiti 27.detsembril Raplamaal Kehtna vallas asuvast veehoidlast.

Restorani 3 Oliivi omaniku Tiit Kangro kadumine ilmnes mullu 4. novembri hommikul kui ta pidi oma restoranis kohtuma sõpradega, kuid ei ilmunud kohale.

Reva on varem kriminaalkorras karistatud seitse korda.