Politsei sai pühapäeval kella 11.45 ajal väljakutse Narva maantee 16 maja juurde, kus sõiduauto BMW oli sõitnud teelt välja vastu kortermaja ust. Kohapeal selgus, et BMW roolis olnud 28-aastane mees oli alkoholijoobes. Mehe suhtes algatati väärteomenetlus.

Tänaseks on avariigrupp välja selgitanud, et BMW liikus mööda Narva maanteed kesklinnast Pirita poole, ületas Jõe ja Pronksi tänava ristmiku ning kaotas seejärel juhitavuse. "Sõidukijuht ei kohandanud oma sõiduki kiirust selliseks, mis arvestaks tema sõidukogemusi, liikluse tihedust ja muid liiklusolusid. Sõiduk kaotas juhitavuse ja sõitis teelt välja paremalt vastu Narva maantee 16 maja seina ja ust," täpsustas PPA pressiesindaja Olja Kivistik.

Tunde hiljem, kella 20 ajal sai politsei väljakutse taas Pronksi ja Jõe tänava ristmiku juurde. Pirita poolt kesklinna suunas liikunud Toyota rammis samas suunas sõitnud trammile. Kokkupõrkest paiskus Toyota omakorda otsa vastassuunas liikunud Citroenile.

"Nii tramm kui ka Toyota sõitsid mõlemad Pirita poolt kesklinna. Tramm peatus ja Toyota sõitis tagant otsa. Saadud löögist paiskus vastassuunavööndisse, kus põrkas omakorda kokku Citroen bussiga," täpsustas Olja Kivistik. Toyotat juhtinud 57-aastane mees joobes ning alustati väärteomenetlust. Keegi õnnetuses viga ei saanud.