"Täna kella 5.31 ajal sai häirekeskus teate, et Tallinnas Punasel tänaval põrkasid kokku veoauto Scania ja liinibuss," teatas PPA pressiesindaja Kristi Raidla.

Poolas registreeritud veoautot Scania juhtis 58-aastane Poola kodanik, linnaliinibussi juhtis 56-aastane mees. Mõlemad mehed toimetati haiglasse kontrolli. Juhid olid kained ja omasid juhtimisõigust.

Õnnetuses sai kokku viga üheksa inimest, kellest kolm raskelt. Kergemaid vigastusi sai kuus inimest, neist viis täiskasvanut ja üks laps, kes kõik toimetati haiglasse kontrolli.

Haiglasse viidi 65-aastane, 73-aastane, 58-aastane ja 59-aastane mees; kaks 48-aastast naist ja 11-aastane poiss. Kohapeal anti esmaabi ka 23-aastasele mehele, kes haiglaravi ei vajanud.

Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Vjatšeslav Šatalov ütles, et esialgsetel andmetel juhtus õnnetus, kui veoauto sõitis Punase ja Smuuli tänava ristmikul liinibussile sisse. "Buss tuli Punase tänava poolt ja liikus peateel, kui Smuuli tänava poolt tulnud veoauto ristmikul bussile külje pealt sisse sõitis," selgitas välijuht. "Õnnetuse üksikasjad on selgitamisel," lisas ta.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe sõnul on alustati liiklusõnnetuse uurimiseks kriminaalmenetlust.

„Pidasime veoauto juhi kinni ning jätkame menetlusega. Teame, et buss liiklus mööda Punast tänavat ehk peateel, kui Smuuli tänava poolt tulnud Scania ristmikul bussile külje pealt sisse sõitis. Õnnetuse hetkel vilkusid valgusfoorides kollased tuled. Selgitame välja, kas juhid pidasid kinni töö- ja puhkeajanõuetest,“ ütles Kullamäe. „Õnnetuse asjaolusid vaadates paistab, et õnnetuseni viis tähelepanematus. Kuid täpsed põhjused selguvad menetluse käigus.“

Kullamäe lisas, et kõik suuremassiliste sõidukite juhid peavad arvestama, et talvel on pidurdusteekond tuntavalt pikem. „Enne ristmikule lähenemist tuleb varakult hoog maha võtta ja arvestada võimalusega, et ristmikule läheneb ka teine sõiduk. Ehkupeale minek toob rasked tagajärjed,“ rääkis Kullamäe.

Õnnetuse hetkel oli pime aeg ja ilm pilvine ning teekate kaetud lumelörtsi ja soolalume seguga. Õnnetuspaiga suurim lubatud kiirus on 50 km/h.

Tallinna transpordiameti liikouskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul oli liikluskaamera salvestiselt näha, et veok ei pidurdanud, nii et libedus õnnetust tõenäoliselt ei põhjustanud.