Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse ülemkonstaabel Kaido Iste ütles, et kokku kontrolliti Lõuna-Eestis 77 raskeveokit ning rikkumisi avastati 29 juhul. „Esines üks alkoholijoobe tunnustega juht, fikseeriti sõidukiiruse ületamisi, puudujääke oli sõidukite tehnilises seisukorras ning eirati ka sõiduki omal jõul liikumise keeldu,“ rääkis Iste.

„Suurima osa raskeveokite rikkumistest moodustavad aga hoopis töö- ja puhkeaja nõuete eiramised, neid fikseeriti Lõuna-Eestis kokku 13 korral.“ Möödunud aastal juhtus Eestis mitu õnnetust, mis olid seotud raskeveokitega. Üks õnnetustest nõudis ka kahe inimese elu. Lisaks liigub siinsetel teedel rohkelt ka teiste riikide sõidukeid, teostades läbi Eesti valdavalt transiitvedu. Sageli loodetakse sellistel juhtudel Eesti läbida ühe sõidukorraga, arvestamata seejuures sõidukijuhtidele kehtestatud töö- ja puhkeaja nõudeid.

„Raskeveokite osalusel juhtunud liiklusõnnetuste tagajärjed on masina suurest massist tingituna sageli traagilisemad. Pannes siia juurde veel asjaolu, et sõidukil esineb tehnilisi rikkeid, juht on üleväsinud või sootuks joobes, on oht kordades suurem,“ lisas ta.

Politsei jätkab tavatöö käigus raskeveokitega seotud rikkumiste väljaselgitamist.

Raskeveokite kontrollaktsiooni näol oli tegu Euroopa liikluspolitseinike võrgustiku TISPOL ettevõtmisega, mille eesmärgiks on juhtida tähelepanu liiklusturvalisusele. Kontrollid viiakse üheaegselt läbi kõigis Euroopa riikides.