Kell 17.00 (Rootsi aja järgi) Stockholmist väljunud Silja Serenade`i suitsuandurid andsid tulekahjust laeva abimasinaruumis märku kell 17.08. Meeskond informeeris päästejõude koheselt. Kella 17.20ks olid meeskonnaliikmed tulekolde omal jõul likvideerinud kuigi ka päästejõud olid kiiresti kohale jõudnud. Ükski inimene intsidendis kannatada ei saanud.

Tulekahju tekkepõhjust uuritakse, põles abimasinaruumis asunud generaator. Hetkel on laeval juba Rootsi mereadministratsiooni esindajad.

Hoolimata intsidendist ei jää tõenäoliselt siiski ära laeva tänaõhtune väljumine Helsingisse, kuid loa selleks annavad Soome ja Rootsi mereadministratsioonid.

Silja Serenade`il on neli generaatorit, millest laev kasutab sõites kahte, maksimaalselt kolme. Seega on laeval ohutu merele minna ka kolme töökorras generaatoriga.

Laeval oli 2530 reisijat ja 256 meeskonnaliiget.

Soome lipu all Stockholm-Helsingi liinil seilav Silja Serenade on ehitatud 1990. aastal ning võtab korraga peale kuni 2852 reisijat ning 950 liinimeetrit sõidukeid.

Laeva kontrollinud Soome ja Rootsi mereadministratsioonide ning laeva klassiühingu Lloyds Register esindajad kinnitasid, et ohutus on tagatud ning andsid alusele loa Rootsi aja järgi kell 21.30 Stockholmi sadamast väljuda. Silja Serenade`il on neli generaatorit, millest laev kasutab sõites kahte, maksimaalselt kolme. Seega on laeval ohutu merele minna ka kolme töökorras generaatoriga.

Laev hilineb homme hommikul Helsingisse saabumisel kõige rohkem neli ja pool tundi, kuid see ei mõjuta aluse homme õhtul toimuvat reisi.

Hea Delfi lugeja, kas juhtusid tulekahju hetkel laeva pardal olema? Kirjuta meile, mis sündmuspaigal juhtus ning saada võimalusel fotosid!

Ootame teie vihjeid ja fotosid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.