Leemets täiendas, et olukord, mille käigus luuakse linna vahenditest ühistupank ning neile eraldatakse selle loomiseks raha, ei ole vastuvõetav ühelegi eelarve koostamist mõistvale inimesele. Esimees on seisukohal, et panga loomine ei ole linna ülesanne.

„Linna ülesanne on hoopistükis suunata raha haridusse. Tallinnas on palju koole, kus ei ole võimlat. Tegime omalt poolt ettepaneku suunata raha Tallinna Prantsuse Lütseumi ja Nõmme Gümnaasiumi võimlate ehitamiseks. Nendel kahel koolil on ehituse projektid olemas, aga koppa pole veel maasse löödud, sest linnal ei ole raha,“ lausus Leemets.

„Me ei saa nõustuda sellega, et Tallinn on panga asutaja, kui meil samas pole koolilastel kohta, kus kehalise kasvatuse tundegi läbi viia. See on karjuv ebavõrdsus! See 5 miljonit tasuks suunata hoopis näiteks Nõmme Gümnaasiumi ja Prantsuse Lütseumi arengusse,“ sõnas Leemets.

Reformierakonna fraktsioon on seisukohal, et linn peab rohkem panustama koolide arengusse, eeskätt looma koolide juurde sportimisvõimalused. „Võimlate rajamine aitab edendada tervislikke eluviise laste hulgas, suunab lapsed kaubanduskeskustest trenni, annab spordiringidele võimaluse,“ kinnitas Leemets tehtud muudatusettepaneku olulisust.