“Läksime väikese seltskonnaga Titeranda päevitama ja ühtäkki vaatasime tõtt 20 cm kaugusel lesiva rästikuga,” ütles ehmatanud Häli. Ta lisas, et nad olid mõnusalt päikese käes peesitanud, kui äkki märkasid oma näo lähedal suveilma nautima tulnud rästikut, kirjutab Meie Maa.

“Ehmatus oli suur ja läksime ruttu rästikust paar meetrit eemale,” jutustas tüdruk edasi. “Vaatasime teda hirmunult, kui järsku tuli idee jalgu trampida – seda pidavat rästik maa kaudu tundma ning ta eemale peletama,” jätkas Häli, kelle kokkupuude rästikuga oli Titerannas esmakordne.

Mõne hetke pärast andis rästik järele ning pages lähedalasuvatesse põõsastesse. “Me hoiatasime ka teisi rannas olijaid, kuna sel soojal päeval oli Titerand üsna rahvarohke, eriti väikeste laste poolest,” ütles ehmatusest toibunud Häli.

Kuressaare Securitase vetelpäästjat Heigo Kipsi pole vastavast situatsioonist teavitatud, kuid ta nõustus, et rästikuid liigub Titerannas aeg-ajalt ikka ringi.

“Me ei oska selle vastu võidelda. Rääkisime ka linnaarstiga, kes lihtsalt tõdes, et loodus on ümberringi,” ütles Kips. “Eelnevatel kordadel oleme püüdnud rästiku pudelisse ning lasknud ta Loode tammikus vabaks,” selgitas Kips probleemi lahenduskäiku.