Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson ütles Delfile, et häirekeskusele teatati sellest õnnetusest kell 6.59. Teataja märkis, et veok koos haagisega on kraavis ja liiklus takistatud.

"Esialgsetel andmetel sõitis Tallinna – Pärnu – Ikla maanteel Vaimõisas teelt välja veok ning keegi õnnetusest vigastada ei saanud. Kuna sõiduk jäi osaliselt teele, on liiklus seal häiritud," märkis Härson enne kella kümmet. Kell 9.31 suleti mõlemad sõidusuunad ning veok tõmmati teele tagasi. Kell 10.21 avati tee taas liikluseks.

Hommikul oli õnnetuspaigas teel libedust. Esialgsetel andmetel võiski õnnetus olla põhjustatud libedusest. Politsei paneb kõigile liiklejatele südamele, et teed on väga libedad ja sõiduolud seetõttu keerulised. Sihtkohta jõudmiseks peab varuma piisavalt aega.

Sündmuskohal käinud fotograafi sõnul polnud veoki kiirus õnnetuse hetkel kuigi suur ja lastiks oli klaasvill, mistõttu polnud veok väga raske. Tänu mõistlikule kiirusele ja kergele lastile pääses juht ilmselt hullemast.